350 elever fra Thy konkurrerer i naturfagsmaraton

Hvordan kan enzymer spare energi? Hvordan bygger man en skywalk ud over en klint, så den kan holde? Og hvordan dæmper man støjen fra en larmende maskine på en fabrik?

Det er bare nogle af de spændende udfordringer, som omkring 350 elever fra en række skoler i Thy idag skal finde kreative svar på, når Naturfagsmaraton, der er landets største naturfagskonkurrence og undervisningsforløb til 5. og 6. klasse, løber af stabelen

– Samtidig med, at de har det sjovt sammen, så oplever eleverne, at kemi, fysik og matematik bliver brugt til fx at udvikle produkter, de kender fra hverdagen. De får også et indblik i de job- og karrieremuligheder, som naturvidenskab og teknologi kan give dem senere i livet. Det er det, som koblingen mellem virksomheder og skoler kan, siger direktør i Naturvidenskabernes Hus, Anders Dahlstrup.

I alt deltager 14 klasser fra Bedsted Skole, Hurup Skole, Koldby Skole, Østre Skole, Sennels Skole, Sjørring Skole og Snedsted Skole i konkurrencen der afvikles på Thisted Gymnasium.

 

Forfatter

Related posts

Top