Ny udstilling på Thy til Kunsten-Galleri Friis

Efterårsudstillingen i Thy til Kunsten-Galleri Friis er nu på plads: Nordjyden Jette Dodensig er ny billedkunstner i galleriet. Hun arbejder gerne med de store lærreder, hvor der er plads til store armbevægelser, og hvor hendes abstrakte udtryksform og teknik med mange lag maling fremkalder oplevelser af naturen eller af hendes nære dagligdags iagttagelser. Andre malere i galleriet er Lis Grubak,  Allan Haugaard Sørensen og naturligvis galleristen Sanne Friis.

Trolde støtter Kræftens Bekæmpelse
På dette års efterårsudstilling har Sanne Friis lagt meget vægt på at kunne fremvise et stort udvalg af brugskunst og gaveartikler. Det er lige fra de mange efterårsnyheder med smykker og tørklæder fra Dansk Smykkekunst til de nydesignede Gjøltrolde, hvor forskellige kunstnere har stået for designet, og hvoraf der ubeskåret går Kr. 50,- til Kræftens Bekæmpelse for hver solgt Lykketrold:

-Der er også masser af nyheder inden for den keramiske kunst, hvor der er kommet rigtig mange spændende nye ting fra de to kendte keramikere Hanne Munk Kure fra Skagen og Tina Ferch fra Aalborg. Og med yderligere tre andre keramikere repræsenteret er galleriet faktisk lidt af et eldorado at besøge for alle keramikinteresserede, siger Sanne Friis.

Masser af tilbud i efterårsferien
I efterårsferien er Thy til kunsten-Galleri Friis et af udstillingsstederne for Kulturekspressen i Sydthy, og derfor er galleriet åbent alle dage i uge 42 fra kl. 11 – 17, hvor der også vil være mulighed for at købe kaffe og kage i galleriets nye café:
– I det hele taget har caféen hen over sommeren været et stort aktiv for min butik, og de nyindrettede lokaler giver mig også mulighed for at kunne afholde arrangementer i forbindelse med galleriet, fortæller Sanne Friis.

Fredag d. 14. oktober er der således vinsmagning i caféen med udvalgte vine fra Italien.  Arrangementet er et samarbejde med det landskendte vinfirma, KGL. Hofleverandør Kjær Sommerfeldt, og firmaets regionschef Michael Søe præsenterer 4 hvidvine og 6 rødvine. Michael Søe er i øvrigt fra Thy – opvokset i Snedsted.

 

 

 

Forfatter

Related posts

Top