34-årig tidligere dømt for voldtægt af barn

Den 34-årige mand, der er sigtet i sagen om en fuldbyrdet voldtægt af en bare 9-årig pige er tidligere dømt for lignende forbrydelser. Det skriver Skive Folkeblad.

Dels for at have voldtaget en 12-pige på Djursland, og dels at have presset en ligeledes 12-årig pige fra Kolding-området via Facebook. I den sidste sag, som blev afgjort ved landsretten i februar 2011, fik han tre et halvt års fængsel ved Vestre Landsret for via falske profiler på Facebook at have forsøgt at presse mindreårige til sex.

Manden, der nu bor i Struer, er sigtet for, at have samlet den 9-årige pige op i Vinderup nord for Holstebro, for så at køre hende til Legind Sø på Mors, hvor anklagemyndigheden formåder skulle være dér hvor manden begik fyldbyrdet voldtægt af den lille pige.

I alt skulle han have tilbageholdt pigen i tre timer.  Han er derfor både sigtet for ulovligt at have tilbageholdt pigen, og for at have voldtaget hende.

Ændret adfærd hos pigen
Midt- og Vestjyllands Politi blev først orienteret om voldtægten af pigen fem dage efter, at overgrebet formodes at have fundet sted (d. 13. juni 2018).

Politiinspektør Hans Roost fortæller, at politiet kom ind i sagen, fordi forældrene bemærkede en ændring i pigens adfærd, ligesom man fik nogle oplysninger fra hendes skole. Det er et mønster, man flere gange ser i sager om seksuelle overgreb på børn. Der går tit et stykke tid, inden de fortæller om overgrebet, siger politiinspektør Hans Roost til TV MidtVest:

– Vi starter efterforskningen i mandags, da vi får nogle oplysninger, der tyder på, at der kan være sket noget. Tirsdag får vi en snak med familien og pigen, og onsdag foretager vi en videoafhøring, som giver os en klar fornemmelse af, at der er sket en alvorlig forbrydelse.

– Herefter sætter vi ind med efterforskning, sporsøgning og afhøringer, og det resulterer så i, at vi har materiale nok til at anholde en mand fredag, fortæller politiinspektøren.

Den 34-årige nægter sig skyldig, men er blevet varetægtsfængslet i 4 uger.

Forfatter

Related posts

Top