30.500 thyboer er blevet testet på halvanden uge

Siden lørdag den 7. november har over 30.500 thyboer ladet sig teste, som en del af de ekstra tiltag der blev iværksat, da der blev indført skærpede restriktioner for syv nordjyske kommuner, herunder Thisted Kommune.

I følge tal fra Region Nordjylland har 72% af alle thyboere over 2 år ladet sig teste frem til og med i onsdags.

– Det er simpelthen imponerende, at så mange har lyttet og ladet sig teste. I bærer en del af takken for, at vi nu i dag kan glæde os over, at dagene med særlige restriktioner for Thisted Kommune er ovre, siger borgmester Ulla Vestergaard (S) i et nyhedsbrev på kommunens hjemmeside.

Det store antal af tests har været medvirkende til, at myndighederne har fundet det sundhedsmæssigt forsvarligt at ophæve de nordjyske restriktioner før tid. Samtidig er der ikke registreret flere tilfælde af den muterede corona-variant cluster-5, der stammer fra mink, og som var årsagen til, at restriktionerne i første omgang blev indført.

Ulla Vestergaard fortæller, at politikerne og alle aktører og netværk i Thisted Kommune nu arbejder på at sikre, at regeringen sørger for ordentlige kompensationsmuligheder til minkavlerne, der har måttet aflive alle deres mink.

Derudover ligger fokus på hjælpe- og genstartspakker til det øvrige erhvervsliv.

Foto: Line Bloch Klostergaard, Region Nordjylland

Forfatter

Related posts

Top