25 mio. kroner til udvikling i landdistrikterne

Det gode landsbyliv nu og i fremtiden er hovedtemaet for Landdistriktspuljens anden ansøgningsrunde i år.

62 millioner kroner er i år afsat til udviklingsaktiviteter i landdistrikterne, der i år fordeler sig på tre ansøgningsrunder frem for de tidligere to. Det er 38 millioner kroner mere end i 2020.

Der er netop blevet åbnet for ansøgninger – der kan søges frem til den 30. juni. I denne runde kan der søges midler fra en pulje på i alt 25 millioner kroner målrettet projekter under temaet ’Det gode landsbyliv nu og i fremtiden.’

Og det giver god mening at understøtte den lokale initiativrigdom med en rekordstor pulje, mener formand for Landdistrikternes Fællesråd, Steffen Damsgaard:

– Hvis vi kan styrke grundlaget for at skabe udvikling helt lokalt, kan vi sikre arbejdspladser, bosætning og i det store hele et områdes overlevelse. Det er bydende nødvendigt at styrke indsatserne for landdistrikterne, hvis vi skal stoppe den negative spiral og styrke fremtiden for hele vores land – også uden for de store byer, lyder det fra formanden.

Bolig- og Planstyrelsen oplyser, at midlerne i denne runde vil prioriteres til projekter, der:

  • Søger at fastholde lokale arbejdspladser, lokale fritidstilbud, et lokalt udbud af offentlige funktioner mv. i landsbyer og mindre byer.
  • Understøtter omstilling og udvikling af landsbyer og mindre bysamfund i landdistrikterne.

I puljens første runde i 2021, der løb fra februar til starten af april, var der afsat 13,5 millioner kroner.

Se hvordan du søger HER.

LÆS OGSÅ:

420.000 kroner: Thy-projekt opnår støtte fra Landdistriktspuljen

Foto: Kim Wyon

Forfatter

Related posts

Top