200 tons affald rammer Vestkysten

Plastdunke, fiskenet og øldåser. Det er ikke så lidt, man kan finde, når man går tur langs de nordjyske strande. Hvert år bruger kommunerne millioner på at fjerne mere end 200 ton affald fra strandene. Affald, der skyller ind fra havene og ender langs de nordjyske kyster.

– Det er da alvorligt. Det er jo ikke rart at se på, når man går langs stranden, og så kan det jo også påvirke dyrelivet i havet, altså fisk og fugle. For slet ikke at tale om de ressourcer, eksempelvis dåser, som bare ligger og flyder, siger Thorkild Kjeldsen, som er nordjysk samrådsformand for Danmarks Naturfredningsforening til TV2 Nord.

Klitmøller affald strand

Klitmøller også ramt
Hvor strandene omkring Cold Hawaii i Klitmøller og i Vorupør i påsken så ganske fornuftige, kneb det nord for Klitmøller.

Her var stranden skæmmet af bunkevis af affald fra vinterens storme og turister havde endda bygget et “affaldstårn”. Men det er et dårligt signal at sende til turister. 30-40% af dem mener nemlig, at det kan ødelægge ferien, hvis der ligger affald i naturen.

– Vores gæster siger, at det de primært kommer til Nordjylland for, er vores natur og heriblandt vores strande. Hvis Hr. og Fru Schmidt fra Hamborg går en tur på stranden i oktober og ser, at der ligger affald, så kommer de måske ikke igen til sommer. Derfor er det vigtigt med en indsats året rundt, siger direktør i Toppen af Danmark, Laila Zielke til TV2 Nord.

Forfatter

Related posts

Top