200.000 kr. uddelt: Se vinderne af Lokalsikringsprisen her

Torsdag den 30. november var en glad dag for fem af de i alt otte projekter som har fået fået støtte fra Thisted Forsikring gennem Lokalsikringsprisen. De fik nemlig besøg af Thisted Forsikrings marketingansvarlige Rasmus Ustrup som ville aflevere en tidlig julegave til dem. Denne gang er der blevet uddelt små 200.000 kroner.

– Lokalsikringsprisen er Thisted Forsikrings måde at give tilbage til lokalsamfundet på. Vi er ubestridt det foretrukne valg når det kommer til forsikringer i Thy, på Mors og godt på vej i Salling. Ved at støtte lokale projekter ønsker vi at vise vores kunder i området at deres penge bliver og arbejder i lokalområdet og er med til at sikre en fortsat god lokal udvikling. Vi sender ikke pengene til udenlandske aktionærer,  fortæller adm. direktør Dennis René Petersen.

Flere tusinde ansøgninger
Thisted Forsikring har i en årrække modtaget flere tusinde ansøgninger om støtte fra Lokalsikringsprisen som er et årlig tilbagevende event, hvor projekter i lokalområdet kan søge om midler fra Thisted Forsikring om økonomisk støtte til et projekt som står deres hjerte nær. Fælles for projekterne er at de er med til at gøre det mere attraktivt at bo i ”Danmarks Rygrad”. Det er navnet som det lokale forsikringsselskab har givet til Nord-, Midt- og Vestjylland i selskabets nye kampagne, som man håber kan være med til at ændre opfattelsen af ”Udkantsdanmark” og være med til at tage den lokale stolthed tilbage.

– Jeg må indrømme at på en dag som i dag er det svært at lade være med at have det brede smil på, når vi er ude og kan skabe så stor en glæde blandt de ildsjæle og foreninger. Vi tror på at vi kan være med til at gøre en forskel, og det er vi stolte af, fortæller Rasmus Ustrup.

Han fortæller også at de i Thisted Forsikring efter denne uddeling af Lokalsikringsprisen går i tænkeboks for næste år at kunne præsentere en nyt og forbedret format af Lokalsikringsprisen. Derfor opfordrer han alle interesserede i at følge Thisted Forsikring på Facebook hvor det nye format præsenteres i starten af 2018.

LOKALFAVORITTER – i alt 100.000 kr.
De tre Lokalfavoritter er en afstemning som alle kan deltage i. Her udvælges en række projekter. Og derefter overlades afstemningen til alle der har lyst til at afgive en stemme, og dermed være med til at bestemme hvem der skal modtage penge. Denne gang fik disse tre projekter flest stemmer:

Sallingsund FC – Lokalfavorit 1. plads – 50.000 kr.
Sallingsund FC er en klub i rivende udvikling. Derfor er der et øget pres på det ældre klubhus beliggende i Glyngøre. Sallingsund FC søgte Lokalsikringsprisen om 50.000 kr. til renovering af deres klubhus, og dette sikrede de sig gennem hårdt arbejde for at indsamle stemmer så de fik 1. pladsen i Lokalfavoritafstemningen.

Tødsø Borgerforening – Lokalfavorit 2. Plads – 30.000 kr.*
Tødsø er en hyggelig landsby lige udenfor Nykøbing. Borgerne i Tødsø ønsker at skabe et samlingspunkt midt i byen for som de siger i deres ansøgning ” Små byer bliver ofte overset. Vi kan jo ikke anlægge en multipark til flere millioner som vi ser i Nykøbing – derfor skal vi selv kæmpe for at få tingene til at ske,” skriver landsbyen i ansøgningen. Det må vi sige er lykkedes med Tødsøs flotte 2. plads i Lokalfavoritafstemningen.

Thy Hike – Lokalfavorit 3. Plads – 20.000 kr.
Maria og Rosa ønsker at vise Thy frem fra den bedste side. Er der nogen bedre måde at gøre dette end ved at tage et hike i den skønne natur? Det var der mange der var enige om, og de var alle med til at sikre Maria og Rosa 20.000 kr. til projektet som skal få flere mennesker fra både Thy, Mors og Salling, men også gerne længere væk, til at få øjnene op for den fantastiske natur der er at finde i Thy.

LOKALSIKRINGSPRISEN
Og så er der Lokalsikringsprisen. Man kan sige, at det er ”resten” af de støttekroner vi deler ud. Lokalsikringsprisen går til projekter som Thisted Forsikring vælger ud.

Vinterbaderne i Thisted – 20.000 kr.
At hoppe i den kolde fjord lyder for mange som noget helt forfærdeligt, men for de mange vinterbadere i Thisted findes der ikke meget der er bedre. Men efter et bad i den kolde fjord er der dog ikke noget bedre end en tur i en varm sauna. Det var hvad vinterbaderne i Thisted ønskede sig, så de kunne få varmen igen. Dette har de nu sikret sig gennem en donation på 20.000 kr. fra Thisted Forsikring.

Frivillig Thy – 27.000 kr.
At kunne belønne de mange frivillige som hver dag gør så stor en indsats gennem deres frivillige arbejde, var hvad ”Frivillig Thy” ønskede. De ville gerne kunne tilbyde de mange frivillige kræfter en jakke som de med stolthed kunne bære. For at holde udgifterne nede på en sådan jakke, blev der ansøgt om 27.000 kr. Og et så godt projekt for ildsjæle af den kaliber blev Frivillig Thy belønnet med 27.000 kr.

Thyholm Håndboldforening – 10.000 kr.
Det er ikke altid let for de mindre sportsklubber at finde de økonomiske midler til indkøb af til tider dyrt udstyr. Sponsorpengene rækker kun så langt, og da mange af de store klubber får de fleste sponsor, bliver ekstraudgifter ofte udskudt. Men en håndboldforening uden nye bolde, det ville Thisted Forsikring ikke lade stå hen. Derfor blev der doneret 10.000 kr. til Thyholm Håndboldforening så klubben kunne indkøbe nye håndbolde til glæde og gavn for klubbens medlemmer.

Vorupør i Udvikling – 20.000 kr.
At holde liv i et ældre forsamlingshus kan ofte kræve mange frivillige timer og en hård kerne af ildsjæle der brænder for at bevare byens samlingspunkt. Vorupør søgte Lokalsikringsprisen om midler til forskellige remedier til at gøre forsamlingshuset endnu mere skøn af være gæst i. Dette blev belønnet med 20.000 kr. til indkøb af diverse materialer.

Sorggruppen Dueholm – 10.000 kr.
Der findes intet mere hjerteskærende end yngre børn og unge der må sige farvel til en af deres nærmeste. Og det er meget svært at gå igennem sorgen alene. Derfor søgte sorggruppen Dueholm om midler fra Lokalsikringsprisen til at kunne gøre ekstra for de børn og unge som måtte skulle gå igennem det utænkelige. Det har Thisted Forsikring belønnet med 10.000 kr.

Fotos: Bertel Bolt

Forfatter

Related posts

Top