20.000 kr. i bøde: Østerssauce skyld i sur smiley

Cafe Sult i Nykøbing har fået en sur smiley og et bødeforlæg på 20.000 kroner. Årsagen skal dog ikke findes i hverken manglende styr på hygiejnen eller den generelle håndtering af fødevarer.

Forklaringen skal findes i en østerssuace, som Fødevarestyrelsen trak tilbage i midten januar. I den forbindelse blev cafeindehaver Jane Jacobsen en fredag eftermidag kontaktet af sin leverandør, som bad hende sende produktet retur.

I følge Fødevarestyrelsens kontrolrapport, blev produktet trukket tilbage grundet udeklareret hvede i produktet. Men på det tidspunkt Jane Jakobsen blev ringet op af sin leverandør var hun på vej hjem på grund af sygdom, og derfor fik hun ikke fjernet den pågældende sauce fra cafeen:

– Vi bruger kun produktet til at marinere andre produkter der allerede indeholder hvede, og derfor vidste jeg at eventuelle allergikere ville få besked om at vi ikke kunne servere den pågældende marinerede ret. Derudover vidste jeg, at vi ikke ville komme til at bruge produktet før tidligst mandag, hvor jeg så ville sørge for at få det fjernet, fortæller en ærgerlig Jane Jacobsen da redaktionen fanger hende på telefonen.

Fødevarestyrelsen havde iøvrigt ingen anmærkninger på hverken rengøring eller den generelle håndtering af fødevarene, hvilket også fremgår af et kontrolbesøg ugen før.

Jane Jacobsen har efterfølgende indgivet en klage over Fødevarestyrelsens anmærkning og bøden.

 

Forfatter

Related posts

Top