2-årig pige blev kastebold: Mistænkte meningitis og frygtede corona

Flere gange oplevede et forældrepar fra Vorupør at blive afvist af både praktiserende læge og vagtlægen, da deres 2-årige datter mellem jul og nytår fik høj feber. Ingen læger ville nemlig tilse den lille pige uden en negativ coronatest.

Det skriver TV Midtvest.

Moderen til den lille pige fortæller, at 2-årige Kastanje den 28. december blev lagt i seng med feber. Næste dag var temperaturen steget til over 40. Derfor kontaktede familien lægen, som fortæller, at hun først kan blive tilset når hun kan fremvise en negativ coronatest.

På vej til teststedet kaster Kastanje op, og familien vender derfor i stedet for snuden hjem. Via en videokonsultation mistænker en læge , at den Kastanje har meningitis, så familien sætter igen kurs mod et teststed.

– Det er op til lægen selv, hvor fleksibel man skal være, for lægen holder sig inden for retningslinjerne, så det er svært at bebrejde lægen i den pågældende situation, siger Regionsrådsformand Ulla Astman. Foto: Line Bloch Klostergaard

Fremme ved teststedet må familien dog tage derfra uden en test. Kastanje ville nemlig ikke af egen fri vilje åbne munden, så hun kunne blive podet. Derfor henviser teststedet den frustrerede familie til vagtlæge, der ligesom den praktiserende læge ikke vil tilse pigen uden en negativ coronatest.

Da de senere samme eftermiddag igen sætter kursen mod et testcenter er der lukket.

Alle retningslinjer overholdt
Regionsrådsformand i Region Nordjylland Ulla Astman er blevet forelagt sagen, og hun siger at lægen har ageret ud fra de gældende retningslinjer:

– Men man kunne måske godt have undersøgt barnet alligevel med værnemidler. Men det er svært at bedømme her på tredje hånd, siger hun til TV Midtvest og fortsætter:

– Det er op til lægen selv, hvor fleksibel man skal være, for lægen holder sig inden for retningslinjerne, så det er svært at bebrejde lægen i den pågældende situation.

Men den udmelding giver Karoline Lorenzen, der er mor til Kastanje, ikke meget for:

– Hvis retningslinjerne efterlader så meget til fortolkning at læger kan være så forskellige, så tænker jeg, at det er retningslinjerne, der er noget galt med, siger hun til TV Midtvest.

I dag har lille Kastanje det godt igen.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top