1800 elever deltager i læsefestival

Læsning er på programmet for Lemvig Kommunes 1800 folkeskolelever på læsefestivalen ”Litteratur med Pen og Streg” der afvikles i denne uge. Her skal eleverne arbejde med bøgers former, indhold og visuelle virkemidler.

Læsefestivalen er et led i Lemvig Kommunes overordnede indsats i forhold til læsning. En indsats, der også omfatter sprogstimulering på dagtilbudsområdet samt et treårigt projekt med fokus på læsevejledning på skolerne.

Temaet for festivalen er børnebøger, der skiller sig ud ved at være andet og mere end skreven litteratur.

Tanken er, at alle elever i løbet af idag og imorgen møder en forfatter eller en illustrator, enten i form af foredrag, tegneworkshop eller oplæsning. Derudover er der et fælles oplæg for lærere og skolepædagoger i eftermiddag.

I weekenden tager Lemvig Bibliotek over med et forfatterarrangement lørdag formiddag og læsemaraton søndag.

Baggrunden for festivalen er en tendens omkring læsning i hele landet og også i Lemvig. Når den første læseindlæring er på plads i de mindste klasser, daler børns interesse for bøger og litteratur. Der skal kort sagt en del til at motivere børnene til at læse. Fagchef for Læring ved Lemvig Kommune, Michael Laursen, mener, læselyst er et vigtigt fokus, når det handler om børns læsning.

– Læselyst handler kort og godt om, at børnene føler sig set og mødt i valg af bøger og litteratur, pointerer fagchefen.

 

 

 

Forfatter

Related posts

Top