17-årige giver travlhed hos kørerlærerne

Fra næste år får 17-årige lov til at tage kørekort til bil, og det skaber i den grad travlhed hos de nordjyske køretekniske anlæg der melder om “alt udsolgt” i både januar og februar. Det skriver TV2 Nord.

Snart vil der også opstå venteliste hos køreskolerne og hos Politiet, der skal afvikle køreprøverne.

– Det er jo en hel ekstra årgang, vi skal have igennem systemet, og det betyder, at kørelærerne kommer til at køre i overdrive, fortæller Jan Warrer Olesen, nordjysk repræsentant i hovedbestyrelsen i Dansk Kørelærer-Union.

10.000 flere elever i Nordjylland
For hele Nordjylland ligger tallet i omegnen af 10.000 ekstra elever, vurderer han. Og kombineret med det faktum, at der i øjeblikket bliver uddannet væsentligt færre kørelærere end tidligere, vil det komme til at give flaskehalsproblemer.

– Hvor der plejede at blive uddannet 200-300 kørelærere på landsplan om året, er vi nede på under 100. Så der er en netto nedgang i antallet af kørelærere, som skyldes, at det er blevet sværere overhovedet at komme ind på uddannelsen som kørelærer, siger Jan Warrer Olesen til TV2 Nord.

Det får ham til at frygte, at “brodne kar”, som han betegner det, vil dukke op og lokke flere af de unge ind til tvivlsom undervisning og dermed også risiko for at dumpe sin køreprøve, når der bliver tryk på efterspørgselen af kørelærere.

Få styr på papirerne
Jan Warrer Olesen opfordrer også til, at man skriver sig op og får styr på alle dokumenter i god tid – for én ting er kø hos køreskolerne, noget andet er kø hos politiet.

Aldersgrænsen for at kunne tage kørekort er på forsøgsbasis sænket de kommende tre år.
Og så er det værd at nævne, at de 17-årige kun må sidde bag rattet, hvis der er en erfaren bilist ved siden af.

Forfatter

Related posts

Top