17.000 thy- og morsingboer får nyt lægetilbud

Næsten 17.000 thy- og morsingboer skal ikke længere forbi en udbuds- eller regionsklinik, når de har brug for at gå til læge.

To udbudsklinikker og tre regionsklinikker i Region Nordjylland bliver nemlig i løbet af det næste halve år overdraget til praktiserende læger, der har budt på klinikkerne. Det gælder bl.a. regionsklinikkerne i Nykøbing og Øster Jølby samt udbudsklinikken i Thisted, som i dag drives af Nordic Medicare.

Efter en annoncering af de fem klinikker er de 18 ansøgninger blevet vurderet, og Regionsrådet i Region Nordjylland har besluttet at følge indstillingen fra Vurderingsudvalget med regionsrådsmedlem Lis Mancini (S) i spidsen. Det betyder, at de fem klinikker i løbet af det næste halve år vil blive overdraget til de praktiserende læger, som fremover skal drive klinikkerne.

– Det er dejligt, at vi nu kan tilbyde borgerne i de berørte områder en læge på normale vilkår, efter vi i en del år har været nødt til at oprette udbudsklinikker og regionsklinikker for at sikre lægedækningen. I vores vurdering af ansøgerne har kvalitet været det bærende parameter, så derfor er jeg også overbevist om, at borgerne kan se frem til en god og robust lægeløsning, siger Lis Mancini (S), der er formand for Vurderingsudvalget i Region Nordjylland.

Helt konkret er ansøgerne blev vurderet på kvalitetsparametrene bemanding, anvendelse af praksispersonale, kontinuitet, samarbejde, patientkapacitet og tilgængelighed. Et priskriterie kunne desuden tages i brug, hvis to ansøgere blev vurderet ens på kvalitet.

Her er de nye læger
Udbudsklinikken i Thisted drevet af Nordic Medicare med ca. 4.900 patienter tildeles Lægehuset Thyland ved praktiserende læger Klaus Wilbrandt Kjær og Antonio Tivalotti.

Regionsklinik Øster Jølby på Mors med ca. 5.900 patienter tildeles Lægehuset Thyland ved praktiserende læger Klaus Wilbrandt Kjær og Antonio Tivalotti.

Regionsklinik Nykøbing Mors med ca. 6.100 patienter tildeles praktiserende læge Sivakaran Sivayogajeyam.

 

Forfatter

Related posts

Top