130.000 kubikmeter sand flyttes til gavn for trafikken

Kystdirektoratet og Lemvig Kommune er for tiden i gang med at flytte mellem 120.000 og 130.000 kubikmeter sand.

Årsagen er, at fygesand på Thorsmindevej på Thorsminde Tange efterhånden udgør et så stort problem, at det er til fare for trafiksikkerheden.

– Derfor skærer vi nogle meter af klitten på østsiden og flytter sandet tilbage på stranden, hvor det hører hjemme. Her vil det gøre klitten bredere på strandsiden og samtidig være med til at stoppe sandflugten, har områdechef i Kystdirektoratet Niels Kristian Kvistgaard tidligere udtalt.


Som et forsøg bliver enkelte af for-klitterne placeret forskudt på stranden. På den måde håber man, at fygesandet bliver ledt hen til de smalleste steder på klitten. Foto: Kystdirektoratet

Sand fra østsiden af klitten bliver læsset på dumpere og kørt om på vestsiden af klitten til stranden, hvor det bliver læsset af og anbragt i en ca. 2 meter høj for-klit, der er en vold af sand, som er placeret omkring 10 meter foran den eksisterende klit. Det kræver cirka 7.000 køreture med de store dumpere at flytte så meget sand.

Arbejdet ventes afsluttet om tre uger. Prisen for det samlede projekt er omkring to millioner kroner – en regning der deles mellem Lemvig Kommune og Kystdirektoratet.

Foto: Kystdirektoratet

LÆS OGSÅ:

Generende fygesand: Nu sættes der ind med gravemaskiner

 

Forfatter

Related posts

Top