13 projekter indstillet til 2,6 mio. kr. af LAG Thy-Mors

Bestyrelsen for LAG Thy-Mors har på sit seneste møde indstillet LAG- og FLAG-projekter for ca. 2,6 mio. kr., fordelt på 13 ansøgninger.

Beløbet omfatter blandt andet den lokale andel af de ekstra 30 mio., som erhvervsminister Simon Kollerup fik tilført LAG området til bæredygtig udvikling og grøn omstilling.

LAG Thy- Mors har nu i princippet tømt LAG og FLAG kasserne for 2020. Imidlertid ser det ud til, at der kan komme en ekstra ansøgningsrunde i efteråret 2020, hvor der kan indstilles såkaldte tilbageløbsmidler fra projekter, der ikke er eller bliver gennemført.

– Vi ved allerede nu, at der på grund af en konkurs, hos en tidligere indstillet virksomhed kan blive tale om tilbageløb af midler, skriver bestyrelsen for LAG Thy-Mors i en pressemeddelelse.

En eventuel kommende ansøgningsrunde i efteråret 2020 med tilbageløbsmidler vil blive annonceret på vores hjemmeside: www.lag-thymors.dk og Facebook-siden ”LAG Thy-Mors”.

Følgende LAG projekter blev indstillet:

Udvikling Thy Sejlmager, Thy Sejlmager, 7700 Thisted
Thy Sejlmager tilbyder skræddersyede løsninger ved fremstilling og reparation af solsejl, læsejl, kalecher til både og biler, telte, presenninger, afdækninger, markiser og lignende til hele landet. Indstillingen er givet til udvidelse af produktions- og lagerkapaciteten, hvilket har essentiel betydning for virksomhedens fortsatte vækst.

Indstilling kr. 71.228.-

A-Teams, Fritidsfællesskaber til hele Mors, DUI_LEG og VIRKE Nykøbing Mors, 7900 Nykøbing
Der etableres fritidsaktiviteter på fire skoler på Mors. Aktiviteterne skal skabe fællesskab blandt børn og unge og introducere dem til foreningslivet. Aktiviteterne kombineres med fællesspisning i DUI’s foreningshus i Nykøbing og lejroplevelser på deres ejendom Susvind. Indstillingen er givet til indkøb af spil og aktivitetsmaterialer.

Indstilling kr. 82.493.-

Solceller på Dagli´Brugsen i Frøstrup, Frøstrup Brugsforening, 7741 Frøstrup
Frøstrup Brugsforening har et meget stort energiforbrug, der ønskes nedsat, ved opsætning af solceller.

For at inspirere kunderne og samtidig vise dem, at butikken gerne vil optimere sine miljøhensyn, opstilles der en skærm i butikken, hvor man kan aflæse den løbende el-produktion fra solcellerne. Investeringen vil klart forbedre butikkens overlevelseschancer allerede efter ganske få år.

Indstilling kr. 158.317.-

Karusellen – etablering af udendørs cirkusscene på Mors, Morsø Kommune, 7900 Nykøbing
Cirkusforeningen, Cirkus Liberty, drømmer om en permanent friluftsscene – Karrusellen – der inviterer til cirkuskunster, scenekunst, fysisk udfoldelse, kreativitet og leg. Drømmen er at skabe et forunderligt univers, når man laver shows, som begejstrer publikum, men som også i hverdagen kan fungere som fast træningsplads for foreningen og de omkringliggende kreative miljøer med to teatre, et gymnasium med en dramalinje og en folkeskole med kommende cirkusartister. Cirkus Liberty samarbejder allerede med en bred vifte af forskellige institutioner, foreninger og events på og udenfor Mors. Det er Cirkus Libertys håb, at Karrusellen også skal danne grobund for nye kreative samarbejder. Indstillingen er givet til den tilhørende tribune.

Indstilling kr. 290.214.-

Iværksættermiljøer på kanten fra Thy til Bornholm, RJOHNSEN, Klitmøller, 7700 Thisted
Projektet skal stimulere rækken af iværksættermiljøer på Bornholm og i Thy i deres særlige rolle som innovationsmotor for bæredygtig transformation. En kortlægning af i alt 6 udvalgte iværksættermiljøer, på landets kant i henholdsvis øst og vest, skal danne inspiration for andre fællesskaber. De særlige potentialer i iværksætterhusene som lokal udviklingscenter, skal inddrages i de nødvendige indsatser i bæredygtighedsdagsordenen. Projektet skal i sin natur invitere ind, så andre end de 6 huse kan deltage.

Indstilling kr. 50.000.-

Økologisk sodavandsis fra Thy, Vild Is ApS, Vorupør, 7700 Thisted
VILD is er økologiske sodavandsis fra Thy. Der skal hovedsagelig bruges lokale ingredienser og isen skal produceres så bæredygtigt som muligt. De får 4 forskellige smagsvarianter – Solbær, Ribs, Stikkelsbær og Havtorn, som alle er høstet i Thy. Isen skal sælges i hele Danmark.

Indstilling kr. 80.000.-

THY TOURS, Thy Turistforening, 7700 Thisted
Ved at bygge konkrete produkter ovenpå alle de byggesten, der allerede findes i Thy og langs Limfjorden, vil Thy Turistforening med THY TOURS sammenstykke oplevelser i pakker og skabe tilgængelighed, infrastruktur og formidling til gæsterne og ikke mindst, vækst og udvikling for de lokale turistaktører.

Indstilling kr. 80.000.-

Etablering af kabelproduktion, Opmatic, 7700 Thisted
Opmatic ønsker at styrke egenproduktion af kabler ved at etablere en selvstændig produktion til dette. Afdelingen skal automatiseres i sådant omfang, at efterspørgslen i markedet kan efterkommes. Arbejdet skal kunne varetages af ufaglærte og sårbare i samfundet ved at opbygge produktionsapparatet under hensyn til dette. Opmatic er en del af “Code of Care” konceptet og arbejder målrettet, med at hjælpe udsatte ind på arbejdsmarkedet og få dem integreret på arbejdspladserne. Indstillingen er givet til produktionsfaciliteter.

Indstilling kr. 200.000.-

Følgende FLAG projekter blev indstillet:

Videreudvikling: Fisketuren går til Limfjorden Thy-Mors, Limfjordsrådets Sekretariat, Aalborg Kommune, 9400 Nørresundby
Projektet skal videreudvikle den nyetablerede lystfiskerdestination ”Limfjorden” som FLAG Thy-Mors og 5 andre LAG- og FLAG’er har medfinansieret i 2018-2019. Videreudviklingen skal dels servicere det etablerede erhvervsnetværk, så de er klar til det nye marked og dels teste et nyt markedsføringstiltag som har til formål at tiltrække flere udenlandske gæster til destinationen.

Indstilling kr. 150.000.-

Skonnerten Jylland, DSI Andromeda, 7752 Snedsted
Den Selvejende Instituion (DSI) Andromeda, driver et maritimt, socialpædagogisk opholdssted for unge – Skonnerten Jylland. Indtil nu på lejebasis, men fremadrettet kan skonnerten ikke længere lejes, hvorfor de ønsker, at købe skibet. Derved kan de fortsætte opholdsstedets arbejdet og fortsat gøre flere unge interesserede i den maritime verden. Ikke kun opretholdes ti nuværende arbejdspladser, men de ønkser at udvikle deres maritime tilbud og dermed udvikle en række helt nye arbejdspladser.

Indstilling kr. 550.000.-

KreativitetsHuset i Strandkanten – Lildstrand, Foreningen KreativitetsHuset i Lildstrand
Lildstrand – et bevaringsværdigt lille kystfiskersamfund – kan kun bestå og udvikles, såfremt der kommer flere og mere fleksible overnatningsmuligheder og attraktive aktiviteter i byen. KreativitetsHuset vil gennem dets aktiviteter tiltrække mennesker og sætte Lildstrand på landkortet som et sted, man tager til for at opleve og udføre kunst, kreative og rekreative aktiviteter i samspil med områdets storslåede natur. Huset indrettes med værkstedsfaciliteter til diverse kunsthåndværk, kunstnerbolig og kursuslokale til udstilling/kurser samt 2 enkeltværelser og 3 dobbeltværelser, samt fællesfaciliteter.

Indstilling kr. 312.595.-

Etablering af Mobil Surfskole Thy/Mors, Viking Adventures ApS, Klitmøller, 7700 Thisted
En oplevelsesvirksomhed, som går all-in på kvalitet og service. Segmentet er folk, hvor kvalitet og service er det vigtigste, og derfor er villige til at betale for en oplevelse, der er udover den almindelige surfskole og surfcamp oplevelse. Surfskolen kommer til at være mobil, hvilket giver mulighed for at kunne tilbyde surfskole til kunder i andre kystbyer i området Thy-Mors i sikre rammer.

Indstilling kr. 87.131.-

Domicil og lager for Klitmøller Collective ApS, Klitmøller Collective ApS, 7700 Thisted
Klitmøller Collective ApS designer, markedsfører og sælger mode med eget brand der hviler på to ben; Klitmøllers DNA og bæredygtighed. Med en domicil og lagerbygning i Klitmøller vil de i højere grad være i stand til at effektivisere arbejdsgange og knytte brandet endnu tættere til stedet. Der vil blive lagt vægt på bæredygtighed i byggeriet og på at skabe rammer der gør at de er i stand til at tiltrække de medarbejdere der er behov for, så en fortsat vækst og nye arbejdspladser i Thy kan sikres.

Indstilling kr. 500.000.-

Foto: Skonnerten Jylland, Facebook

Forfatter

Related posts

Top