13-årige drikker sig fulde i byparken: SSP opruster dialog med forældre

Tidligere i dag kunne vi fortælle om en række naboer til byparken Christiansgave i Thisted, der både er frustrerede og bekymrede over, at byens unge – herunder unge helt ned i 12 og 13 års alderen – drikker sig fulde i parken.

Frustrationerne er opstået fordi en gruppe af byens unge sommeren igennem har, og fortsat mødes, i Christiansgave for at feste, spille høj musik og drikke sig fulde. Desværre har der også været en tendens til at de unge efterlader sig en masse svineri i form af bl.a. knuste flasker.

Bekræfter kendskab til unges druk
Nu bekræfter Direktør for Børne- og Familieforvaltningen, Lars Sloth, at man er bekendt med, at flere mindreårige deltager i festivitasen:

– Vi har kendskab til problemet i Christiansgave, og vi har også løbende haft dialoger med forældre til børn i Thisted og omegn. Vi mener grundlæggende, at det er her et problem som vores forældre i kommunen simpelthen må tage et ansvar for, fortæller han og fortsætter:

Lars Sloth, Direktør for Børne- og Familieforvaltningen i Thisted Kommune: Foto: Pressefoto

– Vi går ud fra, at når der er unge mennesker helt ned til 13 år der går oppe i Christiansgave fredag og lørdag aften og nat, så er det fordi forældrene synes at det er ok. Det synes vi nok i virkeligheden ikke, men i sidste ende er det jo forældrenes ansvar hvad deres bør og unge mennesker laver om aftenen, siger Lars Sloth.

Opruster dialog med forældrene
Som direktør for Børne- og Familieforvaltningen er Lars Sloth dog på vegne af kommunen, og dens SSP-ordning, klar til endnu en gang at tage en dialog med forældrene til de unge mennesker, via de lokale skoler i Thisted og omegn:
.

.
Flere af læserne på LimfjordUpdate.dk beretter, at druk blandt unge er et udbredt problem i kommunen.

– Det har altid været sådan… Vi gjorde det selv da jeg var 12-13 år og frem til at vi fik alderen hvor nogle af de andre’s forældre endelig gav os lov til at holde privatfester… Det stopper nok aldrig det der, er der der skriver i en kommentar på facebook. En anden skriver:

– Det er galt mange steder Thisted, Hurup, Hanstholm.

Foto: Visit Thy

Forfatter

Related posts

Top