13.000 egestave gav nyt gulv i Thisted Musikteater

13.000 egestave fra Hørning Parket og to mands hårdt arbejde i en lille måneds tid er gået forud for det nye flotte gulv i Thisted Musikteater.

Det er Michael Christensen og Rasmus Dahm fra Thy Mesterbyg, der har lagt den nye gulv ned med håndkraft og det har været præcisionsarbejde helt ned til detaljen.

– da vi lagde den sidste stav ned i første ring, skulle den passe. Hvis vi bare havde set et par milimeter forkert, skulle vi starte forfra. Så det var noget nervepirrende, lige da vi lagde den sidste stav ned, men den passede perfekt, fortæller Rasmus Dahm.

Og det har været noget af en opgave. For først skulle det gamle gulv brækkes op og køres væk. Herefter skulle man så igang med at klaregøre underlaget for så til sidst at lægge den 13.000 egestave ved håndkraft.

– det har været en hård, men spændende opgave. En enkelt dag lagde vi i underkanten af 2.000 stave, fortæller Rasmus Dahm.

Formanden for Thisted Musikteater er glad for resultatet.

– det er blevet fantastisk flot og vi har fået en helt ny sal, fortæller Chris Poulsen.

Hele restauraringen har kostet en halv million kroner, hvoraf Thisted Musikteater har sparet halvdelen op over de sidste fem seks år. Og så har Thisted Kommune bevilget det sidste.

Første arrangement i den nye sal bliver Balalajka Orkestret, der giver koncert onsdag den 12. august.

Fotos fra gulvarbejdet:

Thy Musikteater 1

Thy Musikteater 2

Thy Musikteater 3

Thy Musikteater 4

Fotos : Thy Mesterbyg

Forfatter

Related posts

Top