12 fiskere mister jobbet som konsekvens af fiskeriaftale

Hanstholm-fisker kan ikke købe de kvoter, han ønsker. Nu har han solgt sit skib. Det betyder samtidig, at 12 fiskere har mistet jobbet. Han giver folketingspolitikerne Ib Poulsen og Simon Kollerup skylden.

– Det er den politik, som de har ført til torvs, der er skyld i det, der sker. Vi kunne godt have drevet det videre, men den plan vi har haft for forretningen, den er simpelthen savet over ved knæene, siger Brian Bloch Larsen til TV MidtVest.

Tak for kaffe
I et facebook-opslag skriver Brian Bloch Larsen bl.a., at:

Takket være Simon Kollerup og Ib Poulsens tåbelige nye fiskeriregulering fik vi kun 17 måneder ombord i den nye båd inden de savede vores forretningsplan over ved knæene.. Hvis det er fremtiden for dansk fiskeri, siger jeg tak for kaffe“.

Et af de helt store problemer for Brian Bloch Larsen har været, at han ejede sin kutter sammen med storfiskeren Henning Kjeldsen som ejede 51 procent af kutteren, der nu ligger i Thyborøn:

– Henning er i loft med de kvoter, og det smitter så af på min forretning, for når jeg har butik sammen med ham, kan jeg ikke gøre noget selv, forklarer Brian Bloch Larsen, der startede forretningen i samarbejde med Henning Kjeldsen, fordi han ikke selv havde midlerne til det. Det skriver TV MidtVest.

Borgmester indkalder til møde
Thisted Kommunes borgmester Ulla Vestergaard vil i dag indkalde de øvrige nordjyske fiskerikommuner til et møde:

– Det kan godt være, at vi kan få lavet nogle rammevilkår, hvor investorer også kan se sig selv i at investere i kutter, der ligger i Hanstholm, siger hun til TV MidtVest, der har lavet et længere indslag om sagen.

Ulla Vestergaards håb er, at de nye norske ejere af Hanstholm-kutteren fortsat vil både fiske og lande i Hanstholm.

 

Foto: Privatfoto

Forfatter

Related posts

Top