12.000 færdselssyndere sigtet

Da politiet landet over i sidste uge havde fokus på alle lovovertrædelser i trafikken, resulterede det i sigtelser til cirka 12.000 trafikanter.

Mere end 8400 af overtrædelserne var i kategorien trafikfarlige:

• Knap 7.200 blev sigtet for ikke at overholde hastighedsbegrænsningerne
• Lidt mindre end 650 anvendte håndholdt telekommunikationsudstyr
• Knap 100 blev sigtet for spirituskørsel
• Knap 230 blev sigtet for narkokørsel
• Lidt mindre en 130 blev sigtet for at køre frem for rødt lys
• Knap 330 blev sigtet for kørsel uden førerret

– Vi skal kunne færdes sikkert i trafikken, og vi skal alle sammen føle os trygge, når vi bevæger os fra A til B, men hver eneste dag hører vi desværre om uheld i trafikken. Uheld der måske kunne være undgået, hvis vi havde været opmærksomme, haft fokus på at færdes i trafikken, løftet foden en anelse fra speederen, haft overskud til andre i trafikken, udvist empati, undladt at køre påvirket af spiritus eller euforiserende stoffer og helt generelt bare havde givet plads til hinanden og fulgt færdselsreglerne, siger Christian Berthelsen, Politiassistent ved Rigspolitiets Nationale Færdselscenter og fortsætter:

– Hver ulykke er én for meget, men overholder vi færdselsreglerne, og færdes med respekt og omtanke for hinanden, så kan vi nedsætte risikoen for uheld betragteligt.

I 2019 omkom 199 personer i trafikken i Danmark og 1822 personer kom alvorligt til skade. Kigger man på de seneste 5 år er niveauet stort set uændret, både når der kigges på antallet af dræbte og tilskadekomne.

Frem mod år 2030 har færdselssikkerhedskommissionen fastsat en målsætning om højst 90 dræbte og 900 alvorligt tilskadekomne i trafikken i Danmark.

Foto: Politi.dk

Forfatter

Related posts

Top