11 finalister dyster om at være grønnest

Samtlige 11 kommuner i Nordjylland har nu udpeget de virksomheder, som de lokale erhvervskontorer har sendt videre til finalen i bæredygtighedskonkurrencen Tag Fat i Aalborg d. 9. september.

Det oprindelige felt af deltagervirksomheder i konkurrencen bestod af hele 124 virksomheder, hvilket er det højeste antal nogensinde. Blandt deltagerne i konkurrencen har der både været virksomheder med stor erfaring ud i den grønne omstilling – og virksomheder, der bogstavelig talt er helt grønne, når det gælder bæredygtighed og cirkulær økonomi.

Det nordjyske Tag Fat-sekretariat har valgt at sende Mors-virksomheden HeavyZleep og Thy-virksomheden Convert a/s videre i konkurrencen.

Danny Kristensen og Tomas Taheri fra Nykøbing har udviklet en tung dyne og stiftet Mors-virksomheden HeavyZleep. Arkivfoto

Finalen har været flyttet flere flyttet flere gange på grund af Corona, og antallet af deltagere ved finalearrangementet er ligeledes blevet reduceret.

Tag Fat ønsker at rette fokus mod bæredygtighed i et forretningsmæssigt perspektiv via principperne for cirkulær økonomi. Det betyder øget fokus på virksomheder, som tager aktive skridt for at sikre, at produkter, materialer eller ressourcer forbliver i cirkulation så længe som muligt. Det sikrer en forretning, der arbejder for at minimere forbruget af jordens ressourcer.

Administrerende direktør for Convert, Flemming Hynkemejer, og Sara Skovrup, Erhvervshus Nordjylland, besigtiger fabrikken i Nors. Pressefoto

Juryen, der skal vælge vinderen af konkurrencen, består af særdeles kompetente kræfter i form af Christian Nielsen, institutleder ved Department of Business and Management på AAU, Martin Fabiansen, direktør i Miljømærkning Danmark, Mette Schmidt, teknik- og miljøchef i Port of Aalborg, Nicolaj Holm, adm. direktør i Aalborg Kongres og Kultur Center og Pernille Møller, teamleder i Netværk for Bæredygtig Erhvervsudvikling Norddanmark.

FNs 17 verdensmål er en del af udgangspunktet for Tag Fat.

Læs mere HER.

Forfatter

Related posts

Top