11-årig Klitmøllersurfer nærmer sig eliten

Surfklubben NASA i Klitmøller og Windsurfer Tobias Bjørnå Andersen starter det nye år med rigtig gode resultater. Efter første del af PWA´s junior verdensmesterskab er den 11-årige Tobias fra Klitmøller på førstepladsen i aldersgruppen U13, noget han har drømt om lige siden han så de først PWA-stævner i Klitmøller.
33 unge windsurfere stillede til start i den sydspanske ferieby Almerimar, hvor der blev dystet i Wave, der går ud på at ride og hoppe på bølgerne.
Resultatet er en direkte udløber af Surfklubben NASA’s satsning på, at få unge ud og lære at surfe.
Tobias Bjørnå Andersen har gået til NASA´s Windsurfing-undervisning på Vandet Sø hver uge i sommerperioden i flere år og har efterfølgerne også lært at sejle på Vesterhavet. Støtte fra Thisted Kommune har herudover betydet, at NASA´s eliteafdeling har fået hjælp til at søsætte et fysisk træningsprogram samt et træningsprogram målrettet surf udarbejdet af en professionel træner.
PWA Youth World Championship er en stævne række med tre stævner, de to næste forgår til sommer på henholdsvis Gran Canaria og Tenerife sideløbene med de professionelle Windsurfere.
Forfatter

Related posts

Top