10 HG-elever pakker kufferten

HG-Handelsskolen sender igen i år 10 elever af sted på et 3-ugers langt praktikophold i Brighton, England. Målet er at give eleverne faglige, personlige og sproglige kompetencer, som ruster dem til et arbejdsliv i en international verden.

Sommerfuglene er så småt begyndt at kunne mærkes i maven, når man spørger de 10 HG-elever, om de glæder sig og er nervøse over at skulle i praktik i England. Alle er enige om, at de er meget spændte fordi de skal arbejde i en engelsktalende virksomhed i 3 uger, være væk hjemmefra og skal klare alt fra madlavning, indkøb, tøjvask og komme op om morgenen på egen hånd.

Fokus på internationalisering
Både HG-Handelsskolen i Nykøbing Mors og Thisted har længe ønsket at gøre HG-uddannelsen mere international og derfor ansøgte de i 2013 for første gang om midler til at realisere drømmen via EU-programmet Leonardo Da Vinci. Ansøgningen gik i gennem, og 15 elever blev i marts 2014 de første, der blev sendt afsted. Det blev en stor succes og det gav mod til at søge endnu engang gennem EU’s nyeste program Erasmus+ – og denne gang bliver drømmen endnu engang realiseret til stor glæde for såvel lærere som elever.

– Det er en helt unik chance for vores elever. Muligheden for at opleve hvordan man arbejder i handelsvirksomheder og detailbutikker i en anden kultur vil give dem utrolig vigtig viden og udvide deres horisont på en rigtig fin måde. For at sikre at eleverne føler sig trygge og kan fokusere på at være i praktik, har vi valgt at der er en lærer med i alle 3 uger, fortæller Annette K. Holmes, der er koordinator på projektet,

Et vigtigt signal til kommende arbejdsgivere
Alle elever får en udtalelse og et Europass Mobilitetsbevis, når praktikken er overstået. Og det er vigtigt for elevernes fremtid.

– Opholdet giver elevernes CV en ekstra dimension. Udover gode engelskkundskaber viser det, at de har mod til at tage en udfordring, at de er engagerede og har lyst til at udvide deres horisont, og det tror jeg på, at virksomhederne ser meget positivt på, siger Annette K. Holmes.

Alle eleverne skal efter sommerferien ud at søge praktikplads, som er sidste del af deres uddannelse, før de får deres svendebrev.

Bagerst fra venstre
Simon Have Jensen
Morten Bertelsen
Laura Selimi
Kuluk Graversen
Jonas O Kristensen
Christina Leegaard Pedersen

Forrest fra venstre
Cecilie Stausholm
Mathias Mose
Mikael Krogh
Daniel Møller

Forfatter

Related posts

Top