10-årig fik ideen til en skaterpark i Hanstholm

En gruppe af folk fra Hanstholm og omegn, er gået sammen for at arbejde for etablering af en skaterpark i Hanstholm. Konkret har arbejdsgruppen kig på et areal nordøst for byens rensningsanlæg. Alternativt kunne en placering i Hawskoven gå an, lyder det.

Ideen til en skaterpark opstod, da 10-årige William synes det var decideret træls at hans sport blev lukket ned i forbindelse med corona.

– Han synes vi skulle skabe et samlingssted så børn også kunne have det sjovt med en sport selvom der er restriktioner. Desuden er Cold Hawaii området nok det eneste sted der ikke tilbyder skaterfaciliteter, skriver arbejdsgruppen bl.a. i sin ansøgning til Thisted Kommune.

Med ansøgningen håber man at kunne få kommunen til enten at betale eller give et tilskud udarbejdelsen af tegningerne over både banen samt det omringeliggende område.

Tegnestuen Glifberg-Lykke fra København har tegnet og etableret flere skateroarker, og har givet to forskellige tilbud på opgaven i Hanstholm. Prisen lyder på hhv. 80.000 og 12.000 kroner eksklusiv moms.

Den skaterpark, som gruppen arbejder henimod, vil fuld udbygget blive på ca. 10.000m2. Det vil i givet fald blive en af de største skaterparker i Danmark.

Tanken er, at skaterparken etableres i etaper over en kortere årrække.

– Når banen forhåbentlig etableres, forventes den finansieret via fonde, kommunale midler samt indsamling i lokalområdet. Ligeledes skal der findes et ståsted for ejerskabet, som kunne blive via en forening, eller som et kommunalt projekt.

Foto: Lukas Bato/Unsplash

Forfatter

Related posts

Top