10.000 borgere fik tilsendt afføringsprøve-kit ved en fejl

Lidt flere end 10.000 borgere på landsplan over 75 år modtog i sidste uge en invitation til tarmkræftscreening og har modtaget et kit til afføringsprøver med posten som en del af nationale tarmkræftscreeningsprogram

Men hverken invitation eller prøvesæt skulle have været sendt ud. Det oplyser Region Nordjylland i en pressemeddelelse.

Borgerne vil nu modtage besked om fejlen, men har de indsendt prøven, så vil den blive undersøgt.

Fejlen skyldtes en IT-fejl, for tarmkræftscreningsprogrammet er kun for borgere i alderen 50-74 år.

– Det er beklageligt, at så mange borgere har modtaget en invitation på grund af en IT-fejl. Der er tale om en fejl ved en opdatering i det fællesregionale invitations- og administrationsmodul, forklarer IT-direktør Klaus Larsen fra Region Nordjylland, der for alle regioner administrerer IT-systemet til det nationale tarmkræftscreeningsprogram.

Fejlen vil blive rettet hurtigst muligt i samarbejde med leverandøren af systemet, DXC.

– Vi vil som systemansvarlig region gennemgå de nuværende systemudviklingsprocesser sammen med leverandøren med henblik på at sikre kvaliteten, siger Klaus Larsen.

I løbet af denne uge vil de borgere, der ikke skulle have modtaget en invitation, modtage besked om fejlen, og at de ikke skal indsende afføringsprøve.

Regionerne sætter nu udsendelse af yderligere invitationer på pause, indtil IT-fejlen er løst. Det forventes maksimalt at være et par uger, hvor der ikke udsendes nye invitationer.

Foto: Aalborg Universitetshospital

Forfatter

Related posts

Top