1 ud af 100 nordjyder hver eneste dag

Region Nordjylland arbejder konstant på at øge mulighederne for at teste for corona. Næsten en kvart million nordjyder har fået en podning, og lige nu bliver 6.000 testet hver eneste dag.

Der er med andre ord sket en del siden marts, hvor der i regioen blev udført under 200 test om dagen.

– Vi ved, at det virker, og at vi fanger mange tilfælde af smitte. Det viser samtidig, hvor omstillingsparat og hurtigt vores sundhedsvæsen og ikke mindst vores personale har handlet. Det er klart med til at holde pandemien i skak og er derfor også med til at sikre vores frihed, siger regionrådsformand Ulla Astman (S).

Bagved testkapacitetens vokseværk gemmer sig et enormt stykke arbejde for at sikre kapaciteten. Det gælder blandt andet ansættelsen af et stort antal podere, primært medicinstuderende, og det gælder oprettelsen af et omfattende fysisk testsetup samt etableringen af 9 mobile testenheder.

32 smittede hver dag i seneste måned
Der arbejdes stadig på at sikre yderligere testkapacitet. Regionen kommer nemlig til at teste endnu flere end de 6000 dagligt. Der er ved at blive opjusteret på maskinel og personale, der skal stå for den yderligere testning, ligesom der arbejdes på at vintersikre de fysiske rammer omkring testteltene rundt omkring i regionen.

Derudover er der ved at blive bygget et nyt analyselaboratorium i Aarhus, som kommer til at betyde endnu kortere svartid for nordjyderne, da en del af testene for personer uden symptomer i dag fragtes til et laboratorie på Sjælland.

– Vi kan se, at cirka en tredjedel af alle testede henvender sig med symptomer. Men vi kan også se, at vi finder smittede både blandt folk med og uden symptomer, så det er vigtigt med et fortsat fokus på en massiv testindsats. Vi har i den seneste måned gennemsnitligt fundet 32 smittede nordjyder hver dag. Det er godt, at vi finder de smittede, så vores strategi med test, opsporing og isolering kan blive fuldført, siger Ulla Astman.

Hun glæder sig samtidig over, at der lige nu er en lille nedgang i antallet af fundne positive i Nordjylland, og mener at det skyldes den store testindsats samtidig med at nordjyderne i høj grad udviser stor ansvarlighed over for myndighedernes retningslinjer.

Foto: Line Bloch Klostergaard

Forfatter

Related posts

Top