1 mio. måltider reddet med app

Madspild udgør 8% af det samlede CO2-udslip på verdensplan, og en tredjedel af al mad i verden går til spilde.

Men de senere år har brugerne af madspildsapp’en To Good To Go skånet 1 million måltider fra at ryge i skraldespanden, og på den måde blive en del af statistikken.

Siden 2017 har brugerne med app’en på telefonen kunnet købe og hente såkaldte ’lykkeposer’ med overskudsmad fra Coops butikker – og det har altså vist sig at være en stor succes.

Omregnet svarer de 1 million købte lykkeposer til, at der i det store klimaregnskab er sparet 2,5 tons CO2 – eller hvad der svarer til 272 danskeres årlige CO2-forbrug, 152 års uafbrudt brusebad eller
10.926 flyture mellem København og London.

I praksis tjekker medarbejderne i flere end 400 Coop-butikker landet over hver dag kølemontre og hylder for varer, der nærmer sig sidste salgsdato. Det kan være brød bagt om morgenen, som ikke må sælges dagen efter, to-go-salater med kort holdbarhed eller frugt og grønt, der skal spises nu. Men i stedet for at blive sendt til bioforgasning, bliver varerne pakket i de såkaldte ’lykkeposer’, som brugere af Too Good To Go-appen kan afhente i butikken.

Pressefoto: Too Good To Go/COOP

Forfatter

Related posts

Top