1.500 børn fra Thy får kunst ind under huden

Som optakt til den traditionsrige Børnekulturnat, der fejrer 20 års jubilæum d. 17. september, får Thisted Kommunes skoler og dagtilbud for femte år i træk besøg af professionelle kunstnere.

Sammen skal de i næste uge udforske årets børnekulturnatstema: ”Porten til eventyr”.

Tilbuddet, der hedder “Mød en kunstner”, har siden 2016 ladet børnene i Thy møde forskellige kunstnere i øjenhøjde for at åbne deres sanser for kunstens verden.

– Siden den første forsøgsordning, hvor 7 skoler og 10 dagtilbud deltog, er “Mød en kunstner” blevet til en fast begivenhed i børnenes årshjul og kan i dag tilbydes gratis til alle folkeskoler og kommunale dagtilbud i Thisted Kommune, fortæller kulturkonsulent Jennifer Kerstin Strohmeyer Bille, som er tovholder for uge 37-aktiviteterne, der her i jubilæumsåret for både Børnekulturnatten og “Mød en kunstner “glæder sig over, at man har fået mulighed for at udvide konceptet:

– Hidtil har hver skole kun kunne tilbydes et forløb, men fra i år er kapaciteten i projektet klar til at imødekomme skolernes ønske om at tilbyde kunstnerforløb til en hel årgang på de deltagende skoler. Staben af kunstnere er derfor i år vokset til i alt ni deltagende kunstnere, fortæller hun.

Årets kunstnere
Efter en skrabet Corona-udgave i 2020, er “Mød en kunstner” altså tilbage på fuld kraft og har i år alle skoler og dagtilbud med.

Det betyder, at de ni deltagende kunstnere besøger omkring 1.500 børn over hele Thy med alle kunstens mangfoldige udtryksformer i rygsækken. Næsten alle deltagende kunstnere er en del af ordningen BMMK (Børns Møde med Kunsten, red.) under den regionale kulturaftale KulturKANten, hvorfor forløbende også, udover den en årlig bevilling fra Børne- og Familieforvaltningen, støttes gennem denne ordning.

Af lokale kunstnere deltager tre billedkunstner, Annette Falk Lund, Sara Sandahl og Mette Jensen fra Nord-Mors, og en musiker, nemlig Jesper Bunk, som til dagligt også er musikskolelærer på Musikskolen i Thy.

Derudover deltager der også regionale kunstnere: Artisten og performeren Jørgen Stendal Mortensen, billedkunstner og børneyogalærer Bibi Frederiksen, danser Birgitte B. Nielsen og forfatter Lise Andersen samt streetart-kunstneren Phuc Van Dang fra det midtjyske.

For at danne bro mellem kunstnerforløbene i Uge 37 udstilles hvert år forskellige artefakter fra de individuelle kunstnerforløb rundt omkring i Thisted by.

Forfatter

Related posts

Top