Vild med vand – og pølser: Havnens Dag 2018

Vest Vilsund og Sundby Mors havne er sammen med Doverodde Havn blot 3 ud af godt 100 danske lystbådehavne, der lørdag d. 9. juni 2018 inviterer lokalbefolkningen til Havnens Dag.

Det er projekt Vild med Vand, der sammen med havnene står bag mærkedagen, hvor alle kan opleve og teste et hav af aktiviteter både til lands og til vands.

Lystbådehavnen er et naturligt samlingspunkt for byen, og målet er at inspirere alle – unge som gamle – til at benytte de fantastiske muligheder, som havnen rummer. Hvem bliver for eksempel ikke lykkelig af lidt sol i kinderne, og lyden af bølgeskvulp mod bolværket?

På lystbådehavnen kan du finde både ro og fællesskab, og derfor er det et unikt åndehul og stolt vartegn for de byer, der er så heldige at have en havn.

En del af pulsen ved vandet
– Vi glæder os til at tage imod en hel masse nysgerrige og sommerparate mennesker, der har lyst til at tilbringe en hyggelig dag med hinanden ved havnen. Og forhåbentlig vil mange af dem få lyst til at vende tilbage, og på sigt være en endnu større del af pulsen ved vandet ved at benytte sig af alle de aktivitetsmuligheder, som vi sammen har adgang til, siger Nicolaj Svensson, der er den lokale Vild med Vand-tovholder på Doverodde Havn.

Det er 3. gang, at Havnens Dag løber af stablen. Både i 2016 og 2017 var mærkedagen en stor succes med titusindvis af besøgende på landsplan. I år ventes flere end 100.000 at kigge forbi havnene for at snuse til stemningen og lade sig rive med af de spændende gratis aktiviteter – eller for blot at slentre en tur, spise en grillpølse og snakke med venner og bekendte.

Det er 1. gang, at Doverodde Havn og Vest Vilsund og Sundby Mors Havne sammen med Søsportscenter Vilsund er med i den landsdækkende begivenhed. I ugerne op til dagen vil de tre havne lægge de forskellige aktiviteter og arrangementer på hjemmesiden vildmedvand.dk/vilsund med nøjagtige informationer om tid og sted, så du kan sætte kryds i kalenderen.

Et hav af gratis oplevelser
På dagen vil der være et hav af gratis oplevelser for alle. Formålet med Havnens Dag er, at lokalbefolkningen får øjnene op for samværet og alle de aktiviteter, som havnen og vandet indbyder til.

Vild med Vand aktiviteterne på de to destinationer har et fælles udgangspunkt, men det drejer sig ikke kun om traditionel sejlads. De forhåbentlig mange gæster på Havnens dag vil også kunne møde en lang række nye og mindre kendte aktivitetsformer, hvor der er mulighed for at komme uden for i den friske luft, og have det sjovt med hinanden imens.

Havnen som lokalt samlingspunkt
Dorte Ellebæk, der er tovholder for Vild med Vand i Vest Vilsund og Sundby Mors havne, kan i høj grad se perspektiverne i at gøre de 2 havne til et lokalt samlingspunkt for oplevelser, fællesskab og vandaktiviteter for alle:

– Vi tror på, at Havnens Dag kan være med til at åbne lystbådehavnen op for lokalbefolkningen, så det bliver mere naturligt for alle at benytte havnen med dens gode, spændende og hyggelige faciliteter som et socialt samlingspunkt, uanset hvordan man er tilknyttet på kryds og tværs. Der bliver tale om et fælles Vild med Vand-arrangement, som er helt i tråd med det vi i Samarbejdsforum Vilsund arbejder ud fra: Samarbejde på tværs af sundet, fortæller hun.

Vi er overbeviste om, at vi er det eneste sted i Danmark, hvor to havne arbejder sammen om et fælles program med Vild med Vand aktiviteter.

Arkivfoto

Forfatter

Related posts

Top