Teaterbyggeri sendt i licitation

Byggeriet af det nye 1800 kvadratmeter store scenekunsthus på Limfjordsvej i Nykøbing er netop blevet sendt i indbudt licitation – og første spadestik forventes midt i marts.

– Det bliver udsendt i ni forskellige fagentrepriser med op til fem indbudte håndværkere på hver – og med lokale indbudte fra Mors, Salling og Thy i syv af de ni, fortæller Limfjordsteatrets formand, Jørgen Madsen og tilføjer:

– Udbudsformen er valgt netop for at tilgodese de lokale håndværkere. Men der er også specialopgaver, som ikke kan løftes lokalt, og hvor vi har været nødt til kun at indbyde leverandører andre steder fra, siger han.

Teaterleder Gitta Malling er glad for at være nået så langt:

– Sammen med vores totalrådgiver A&I Rådgivende Ingeniører og projektkoordinator Klaus Peter Bak fra Arkitektgruppen Limfjorden, har vi gennem de seneste måneder gennemgået byggeriet i detaljer. Vi har holdt møder med de mange brugergrupper, som kommer til at benytte vores nye hus – unge, ældre, handicaprådet – og har været helt nede i detaljerne for at sikre et hus med plads til mangfoldighed, siger Gitta Malling.

Byggeriet er desuden godkendt af de fonde, der har bevilget støtte til projektet: A. P. Møller og Hustru Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal, Færchfonden, Lokale og Anlægsfonden samt Morsø Kommune.

Licitationen bliver afholdt den 30. januar.

– Så bliver det spændende at se, om enderne når sammen. Vi har allerede været gennem flere sparerunder, for at få økonomien til at række. Nu er vi så gået i gang med at søge penge til inventar, lyd og lys, så vi forhåbentlig kan få os indrettet optimalt fra starten, siger Gitta Malling.

Huset bliver et cirkelrundt, moderne scenekunsthus, som opføres i tilknytning til uddannelsesinstitutionerne på Limfjordsvej 95, med tre sale – blackbox, prøvesal og multisal – samt en foyer med plads til både teatergæster, studerende der venter på bussen eller folk der bare vil sidde med en kop kaffe.

Håndværkerne har tre uger til at afgive deres bud, og midt i marts forventes byggeriet at gå i gang.

Visualisering: CEBRA Arkitekter

Forfatter

Related posts

Top