Skal Mors have et karrierehus?

I efteråret 2016 gennemførte Morsø Kommune og Morsø Erhvervsråd en erhvervsklimaundersøgelse, hvor tiltrækning og fastholdelse af arbejdskraft spillede en stor rolle. Flere virksomheder har efterfølgende anbefalet at undersøge behovet for to forslag: Et karrierehus til nye og til midlertidigt ansatte på Mors og et tilbud om fjernundervisning.

Morsø Erhvervsråd har på baggrund af disse henvendelser netop udsendt en ny undersøgelse, som henvender sig til en række virksomheder på Mors:  – Vi ønsker at blive klogere på det konkrete behov for et karrierehus og fjernundervisning, og om virksomhederne ønsker at bidrage til en fælles løsning herunder også finansieringen af projekterne, fortæller Direktør for erhvervsrådet Per Søndergaard.

BILA ønsker et karrierehus
En af de der har henvendt sig, er Per Rasmussen fra BILA. Hos BILA mener man nemlig, at hvis der skal tiltrækkes ny, kvalificeret arbejdskraft til Mors, bør man se det i et større perspektiv. Det er ikke nok at tiltrække med et godt job.  – Hvis vi ønsker, at nye medarbejdere skal bosætte sig på Mors, skal vi i langt større grad tænke i, hvordan vi kan integrere dem. Med et karrierehus får tilflytterne en god start i et socialt fællesskab, i stedet for at sidde alene om aftenen i en lejlighed, fortæller Per Rasmussen.

BILA oplever, at medarbejdere har udfordringer med at blive integreret i lokalsamfundet, og tror derfor på, et karrierehus kan være en løsning på netop denne udfordring.

Fjernundervisning på Mors?
Adgang til kvalificeret arbejdskraft bliver afgørende for, at danske virksomheder fortsat kan vækste. Allerede nu peger flere analyser på, at Mors i fremtiden vil mangle personer med de rette kompetencer.

En idégruppe fra Midtmors er meget bevidste om denne udfordring, og de har derfor arbejdet på at få etableret fjernundervisning på Mors: – Fjernundervisning er en fleksibel online mulighed for at opkvalificere og videreuddanne arbejdskraft på Mors. Vi må erkende, at folk der har etableret sig med familie og huskøb på Mors, oplever at de geografiske afstande til videreuddannelserne bliver for store. Med den galoperende udvikling vi ser indenfor IT, er de geografiske afstande ikke længere så afgørende. Den mulighed bør vi udnytte, siger Martin Mikkelsen, indehaver hos Thorup Smed.

Idégruppen består af Martin Mikkelsen – Thorup Smed, Karsten Larsen – Flex Trim, Søren Maigaard Hyldig – Semtek, Klaus Jakobsen – Ø. Jølby.

Foto: Mette Jensen

Forfatter

Related posts

Top