Se øko-køerne danse på søndag

Søndag d. 15. april kan man opleve de økologiske køer vise deres bedste dansetrin frem, når de bliver lukket ud på græsmarken efter en lang vinter i stalden.

Gården Gyrup i Thy er blot én af de 72 øko-gårde i landet, der slår dørene op for både de økologiske malkekøer og gæster til Økodag.

Økodag er en rigtig hyggelig og sjov dag, hvor hele familien får mulighed for at opleve livet på landet på en økologisk gård og se, hvor den økologiske mælk kommer fra. Sidste år deltog mere end 1700 i økodagen på Gyrup. Gården holder åbent mellem kl. 10 og 14, og køerne lukkes ud præcist kl. 12.

Økologisk fødevaremarked
Gyrup producerer foruden mælk også kød, korn, malt og så er det her Thy Whisky kommer fra. På økodagen omdannes gårdspladsen på Gyrup til et økologisk fødevaremarked, fyldt af eksempler på de produkter som bliver lavet af deres økoloiske råvarer. Den lokale friskole i Sønderhå og 4H vil desuden lave aktiviteter for børn i haven.

Arkivfoto: Gyrup

Hver dag laver mejeriet Thise gårdmælk og Thy-ost af Gyrups mælk, Bageriet 11i11 bager brød og kager af gårdens korn, Cafe Cocio laver burgere af kødet og Thisted Bryghus har i år lanceret deres nye økologiske spelt- og rug-øl, som udelukkende laves på Gyrups korn og malt. Alle er de med på økodagen for fejre de gode økologiske råvarer sammen Gyrup.

Økodag gennemføres af Økologisk Landsforening i samarbejde med de økologiske landmænd og deres mejerier. Der er gratis adgang

Se hvor du kan se køerne danse HER

Foto: Gyrup

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top