Prisbelønnet forestilling på Limfjordsteatret

Hvad har Det Kongelige Teater og Limfjordsteatret til fælles? De har begge sikret sig den prisbelønnede, eksperimenterende dukkeopera ”Støv” af kompagniet Sew Flunk Fury Wit.

”Støv” er en musikdramatisk sangcyklus med fantastiske dukker i menneskestørrelse, en lysende sopran og en skyggefigur. En moderne opera fuld af stærke billeder, indhyllet i et iørefaldende tonesprog, der spænder fra salmesang over popballader til heavyrock.

Den anmelderroste forestilling foregår efter at en altomfattende katastrofe har ramt kloden og udslettet verden af i dag. Den sidste overlevende kvinde sidder i sit tårn og synger, mens en mand graver skeletter op af jorden. I et ingenmandsland af grus og støv undersøger de, hvad der er tilbage af civilisationen efter dommedag.

Peter Kohlmetz Møller har komponeret musikken, og den amerikanske forfatter, Neill Cardinal Furio, har skrevet teksterne Dust Songs, som er forestillingens kerne. Operasangeren Nina Sveistrup Clausen er på scenen sammen med dukkemageren Svend E. Kristensen, der både giver liv til sine mandshøje dukker og selv træder ind og ud af fortællingen.

Anmelderne er begejstrede. ”Støv” ligner ikke noget andet i det musikdramatiske repertoire netop nu. Forestillingen er en følelsesbombe …”, skrev Informations anmelder, Anne Middelboe Christensen og tilføjede, at den meget befriende undgår moraliserende miljøtaler.

”Universet er sort, men æstetikken lyser i STØV”, skrev Teatermagasinet Teater1 og kvitterede med fem stjerner.

Det kunstneriske hold bag ”Støv” blev præmieret af Statens Kunstfond for sit ekstraordinære arbejde med forestillingen, der også blev nomineret til en Reumert.

Mens Det Kongelig Teater har syv forestillinger i april, er der kun en enkelt på Limfjordsteatret torsdag 16. november – og dog. Morsø Gymnasium har nemlig en lukket forestilling om fredagen, efterfulgt af en workshop med kompagniet for skolens teaterelever.

Forfatter

Related posts

Top