Nyskabende bilfestival ser dagens lys imorgen

Danmark har fået sig en helt ny festival for biler. Dansk Elbil Festival ser nemlig for første gang dagens lys i Struer i morgen.

På festivalen vil man kunne finde elbiler af alle typer – både nutiden modeller, men også fremtidens.

Besøgende til Dansk Elbil Festival får gode muligheder for at stifte bekendtskab med udvalget af elbiler på det danske marked. Der vil desuden være prøveture og en gimmick i form af Hope Whisper, verdens første elbil – produceret i Danmark og kendt fra filmen Dan Dream. Bag den nye festival står Jysk Energi, som har inviteret en hel perlerække af fabrikanter inden for hybrid- og elbiler, men som også opfordrer helt almindelige elbil-ejere til at komme og vise deres bil frem:

– Vi vil bestemt anbefale alle med interesse for, hvordan el kan bidrage til den grønne omstilling, at komme, siger Anders Pihl Thorup, formand for Forenede Danske Elbilister (FDEL).

El er fremtidens benzin
– Vi ser meget positivt på arrangementer som dette, der er med til at skabe fokus på elbiler og en elektrificering af transportsektoren,” uddyber han.

Den betragtning er man ganske enig i hos arrangørerne af den nye festival:

– El er fremtidens benzin for rigtig mange danskere. Derfor giver vi folk mulighed for at afprøve en hybrid- eller elbil, så de kan teste den teknologi, der bliver det nye normale på landevejen, fortæller Thomas Eilskov Jensen, der er marketingkonsulent i Jysk Energi.

Fordelene ved at have en elbil kan man også høre meget mere om og helt grundlæggende blive klædt godt på i forhold til elbilisme. Der vil til Dansk Elbil Festival også være elbiler i børnehøjde samt mulighed for at se, hvordan man egentlig lader en elbil op.

Dansk Elbil Festival afholdes på Værftet, Struer Havn lørdag den 23. juni.

Foto: Morten Dons fra Struer Racing Festival til venstre og Thomas Eilskov Jensen fra Jysk Energi til højre.

Forfatter
Top