Nykøbing El-Service får 51.000 kr. til kompetenceløft

1. januar 2014 overtog Claus Martinussen Nykøbing El-Service. Virksomheden har haft stor succes med at udvide med nye forretningsområder og flere ansatte. Claus Martinussen har ønsket at effektivisere og stabilisere organisationen. I januar 2017 blev de godkendt til et kompetenceløft hos Morsø Erhvervsråd og Væksthus Nordjylland, som finansieres af offentlige midler.

– Jeg synes, jeg selv har fået rigtig meget ud af kompetenceløftet, men det vigtigste er, mine medarbejdere har fået meget ud af det. De er blevet lyttet til og inddraget i hele processen, fortæller Claus Martinussen.

Nykøbing El-Service har i forløbet arbejdet med udvælgelsen af mellemledere og afklaring af indsatsområder. Virksomheden har også valgt at kompetenceudvikle hele organisationen til øget rådgivning og salg.
Effektivisering via mellemledere
Claus Martinussen har fungeret som eneste leder i virksomheden, og det har resulteret i for meget ineffektiv tid.

– Jeg ønskede at få udpeget og trænet medarbejdere til at udfylde rollen som teamledere, for at kunne sikre effektivitet og præcision i vores aktiviteter.” Der er nu udpeget to mellemledere, som har ansvaret for henholdsvis licitationsarbejde og alarm samt sikring, fortæller Claus Martinussen.
1-1 fortrolige samtaler med ekstern konsulent
Kompetenceudviklingen har dog primært fokuseret på at få afklaret indsatsområderne for at få en mere effektiv projektstyring via medarbejdernes deltagelse.

En ekstern konsulent gennemførte 1-1 samtaler med alle medarbejdere.

– Formålet med disse fortrolige samtaler var at få kendskab til mine medarbejdernes syn på, hvilke områder vi bør effektivisere, men også at afdække eventuelle ukendte kompetencegab, fortæller Claus Martinussen.

Efterfølgende blev alle ansatte indkaldt til en workshop. Her præsenterede den eksterne konsulent resultatet af samtalerne, og i samarbejde blev indsatsområderne defineret og prioriteret.

Virksomheder med mindst fem ansatte og vækstambitioner kan ansøge om at deltage i programmet.

Ved et køb af kompetenceudvikling på 60.000 kr. betaler virksomheden 15 procent i opstartsgebyr (9.000 kr.), registrerer timer (60.000 kr.) og får efter forløbet refunderet 51.000 kr.

Interesserede virksomheder kan kontakte Morsø Erhvervsråd.

Foto :  Nykøbing El-Service/Morsø Erhvervsråd

 

Forfatter

Related posts

Top