Ny undersøgelse: Denne ret spiser vi oftest til aftensmad

Har du fået pasta med kødsovs til aftensmad inden for den sidste uges tid?

– Hvis ja, så er du langt fra alene. Det er nemlig den ret, der oftest bliver tilberedt i de nord- og norvestjyske køkkener, viser en undersøgelse lavet af Epinions Danmarkspanel for Karolines Køkken. Det skriver TV2 Nord.

57 procent af nordjyderne i undersøgelsen svarer, at det er den ret, de oftest laver.

På andenpladsen kommer stegt kylling med kartofler eller grøntsager, mens tredjepladsen går til frikadeller. På fjerdepladsen ligger hakkebøf med brun sauce og kartofler, mens lasagne indtager femtepladsen.

Undersøgelsen afslører også, at der er forskel på mænd og kvinders madvaner.

– Kvinderne spiser oftere retter med kylling, fisk og grøntsager, mens mændene er mere traditionsbundne og holder fast i de danske hverdagsfavoritter med kød, kartofler og sovs, siger Tove Færch, der er leder af Karolines Køkken.

Kvinderne i undersøgelsen har desuden større fokus på sund mad end mænd. Alligevel er det smagen, der i sidste ende betyder mest – 64 procent af nordjyderne svarer, at det vigtigste er, at maden smager godt.

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top