Nordvestjyderne låner mere end resten af landet

Solskin og varme sætter gang i økonomien i det nordjyske. En ny analyse fra sammenligningsportalen Fair-laan.dk viser, at Nordjylland er den region, hvor flest låner beløb på over 100.000 kroner, når sommeren slår igennem.

Portalen har gennemgået 3224 lån og sammenlignet den varme og solrige periode fra 16. april til 16. maj med den koldere periode fra 15. marts til 15. april.

Resultatet viser en tydelig forskel. Nordjyderne sendte 18 procent flere låneansøgninger afsted i den varme periode, og samtidig var der en markant fremgang i de tungere låneklasser. De store lånebeløb på over 100.000 kroner steg med hele 33,9 procent.

– Stigningen i nordjydernes låneaktivitet er meget markant. Faktisk er Nordjylland det sted i landet, hvor flest har ansøgt om lånebeløb på over 100.000 kroner, fortæller Andreas Linde, der er CEO i Fair-laan.dk.

Renoverer huset i stedet for at rejse
Tallene fra Fair-laan.dk viser desuden, at nordjyderne er særligt vilde efter at låne penge til renovering af huset, mens ferierne sydpå nedprioriteres. Antallet af ansøgninger om lån til rejser faldt med 4,1 procent i den varme periode, og samtidigt øgedes lånene til husrenovering med 14,7 procent.

PR-foto

– Fremgangen i lån til renovering har en tæt forbindelse til stigningen i de større lånebeløb. Generelt må det siges at være godkendt økonomisk adfærd, at man udover at spare lidt på rejsekontoen også investerer en del af de lånte penge i renovering, som typisk øger værdien af ens ejendom, siger Andreas Linde.

 

Forfatter

Related posts

Top