Nordjydernes pensionsopsparing vokser hastigt

102.000 kroner mere ind på pensionsopsparingen. Det kunne et nordjysk kernemedlem i PensionDanmark på 40-50 år glæde sig over i 2017.

På både Mors og i Thy er pensionsopsparingen dog vokset mere end gennemsnittet. På Mors er der i gennemsnit blevet indbetalt 106.634 kroner til pensionen, mens der i Thisted Kommune i gennemsnit blev indbetalt 103.192 kroner.

Sammenlagt har PensionDanmarks over 77.000 medlemmer fra Region Nordjylland fået næsten 3,4 milliarder kroner ind på deres opsparinger i 2017.

– Pensionsopsparing kan måske virke som en fjern bekymring for alle de nordjyder, der forhåbentlig har mange gode år tilbage i arbejdstøjet. Men forhåbentlig kan de store afkast få flere til at interessere sig for opsparingen og huske at udnytte den medfølgende sundhedsordning, som kan have stor betydning for livskvaliteten både under og efter arbejdslivet, siger adm. direktør i PensionDanmark, Torben Möger Pedersen.

Gode afkast på investeringer i bl.a. aktier, ejendomme og grøn energi bidrog mest til nordjydernes pensionsopsparing med godt 2 milliarder kroner, mens de resterende knap 1,4 milliarder kommer fra medlemmernes egne indbetalinger.

710.000 medlemmer har pensionsordning i PensionDanmark gennem overenskomst mellem medlemmernes fagforbund og deres arbejdsgiver. Medlemmerne fordeler sig over 11 fagforbund, der blandt andet repræsenterer faglærte og ufaglærte håndværkere, rengøringsassistenter, frisører, mejerister, anlægsgartnere og ansatte i hotel- og restaurationsbranchen.

Alle danskere kan få overblik over deres pensionsordning ved at logge ind på pensionsinfo.dk.

Tre gode råd om pension

1. Saml pensionerne og spar penge
Der er stor forskel på de administrationsomkostninger, du betaler for en pensionsordning. Du kan derfor få flere penge til pensionistlivet, hvis du samler dine ordninger og slipper for at betale omkostninger flere steder.

2. Brug din sundhedsordning
Nogle pensionsselskaber har en medfølgende sundhedsordning, så du eksempelvis kan få behandling hos fysioterapeut, kiropraktor og psykolog eller få hurtigere tid til en undersøgelse hos speciallæge.

3. Få rådgivning
Betaler du for en forsikringsdækning, du ikke har brug for? Kan du undgå modregning i din folkepension? Eller er det din tidligere ægtefælle, der får din pensionsopsparing, hvis du dør? Det kan være en god idé at tilpasse din opsparing og din forsikringsdækning til din aktuelle situation.

Foto: Ursula Bach/PensionDanmark

Forfatter
Tags

Related posts

Top