Morsø Kommune hyldede ældre frivillige med kæmpefest

Morsø kommune inviterede igår alle borgere over 65 år til en stor hyldestfest i Sparekassen Thy Arena Mors.

– Festen er en tak for al den frivillighed som mange udfører, fortæller Socialudvalgsformand Henning Sørensen.

Mere end 650 personer mødte deltog i festen, hvor der var musik med ved Gerhardt Mark, Rævboerne og ikke mindst sang af Tanja fra Mors.

Socialudvalgsformand Henning Sørensen. Foto : Morsø Kommune

Læs hele Henning Sørensen’s velkomsttale herunder
Sidste år kaldte den nu afdøde provst Karl Åge Madsen, på mig. Han sagde til mig:

”Henning, jeg glæder mig over, at I holder sådan en fest for os, som nu er blevet gamle. Du skal nyde, at du har kræfterne – at du får lov til at stå i spidsen for det sociale på Mors, for lige om lidt – ja, så er kræfterne væk. Jeg har haft min tid – og du kan tro jeg savner det. Og så trillede der en tåre.

Hvorfor denne indledning?

Jo, det er fordi jeg gerne vil fortælle jer, at jeg er glad for det job, jeg er blevet betroet i vores kommune, og det skal i have en stor del af skylden – men også æren for. Som frivillige udgør I en stor ressource i vores samfund, og det er det, Morsø Kommune gerne vil markere med denne glædesfest for jer, som er over 65 år.

Vi anerkender og fejrer frivilligheden, for de fleste af jer er jo frivillige ildsjæle som ikke alene gør en stor indsats for andre. I er også med til at gør Mors til en helt unik ø, og I er med til at vise vejen for dem, som er yngre. Lære dem, at frivillighed er med til at give livet værdi. Ikke blot for dem, som modtager, men også for den som udøver frivilligheden.

Jeg bemærker med glæde, at vi på Mors i disse år ser mere og mere samarbejde generationerne imellem. Uden at gå i detaljer med de enkelte projekter kan jeg nævne: Back Stage, Natteravnene, Frivillige rollemodeller, Folkekirkens familiestøtte, Børns voksenvenner, KFUM`s sociale arbejde med projekt ballast. Jeg ved godt at der er en del puljepenge i disse projekter, men det ændrer ikke ved, at meningen er at få så mange også unge mennesker til at føle sig værdsat og finde ud af, at der er brug for netop dig, med de evner og kompetencer som du nu har.

Man kan med rette spørge: Hvorfor er der brug for det alt sammen? Hvorfor har så mange svært ved at få et stabilt fodfæste i tilværelsen? Hvorfor er der så meget ondt i verden? Hvordan bliver det onde og sorg til?

Jeg har ikke svarene. Men vi kan jo også vende det om og spørge: Hvorfor er der så meget godt i verden? Sorg, elendighed og glæde hænger uløseligt sammen, og man kan ikke leve sit liv uden at opleve begge dele.

Men sorg og elendighed kan ikke bære glæden. Til gengæld kan glæde bære stor elendighed og sorg.

Og så er vi jo netop tilbage ved jer, som er her i dag. For det er jo det, I har gjort.

I har alle udført en opgave på hver jeres måde, uanset om du har været foregangsmand for et stort projekt eller om du har taget en samtale med ham eller hende, der ikke har været i stand til at forlade sit hjem.

I har spredt glæden, skabt optimisme og været med til at give livet indhold for mange. Måske du også har været en af dem, som har haft brug for en frivillig, og du vil jo være her i taknemlighed over at være blevet hjulpet. Så er vi jo der, hvor vi nu vil bryde ud i fest og glæde, med rigtig god mad, rigtig meget snak og for dem som ønsker det nyde dansens glæde med hinanden. Tak for jeres store indsats. Rigtig hjertelig velkommen – og god fest.

 

Forfatter

Related posts

Top