Mors er klar til årets Østers- og Muslingepremiere

Mors er klar til en weekend spækket med oplevelser med champagne, muslinger og østers til årets Østers- og Muslingepremiere i skaldyrshovedstaden Nykøbing. Lørdag byder syv gourmetkokke og deres hjælper på delikate retter med muslinger og østers.

Med Østers- og Muslingepremieren fejres sæsonstarten på fiskeriet af østers og muslinger. Samtidig fejres de danske limfjordsøsters, som er en unik og verdenskendt delikatesse, der af mange betragtes som verdens bedste østers.

Foto : Morsø Kommune

Lørdag starter allerede kl. 10 i festteltet på Pakhustorvet med de indledende runder i DM i champagnesabling og østersåbning.

Klokken 13 er det officiel åbning af Østers- og Muslingepremieren ved borgmester Hans Ejner Bertelsen og Uffe Nielsen, der er formand for Kokkeforeningen Danmark.

Herefter står de syv gourmetkokke klar med delikatesser, der er tilberedt af muslinger og østers. Alle gourmetkokke har to delikatesser, hvor den ene er med muslinger og den anden er med østers.

De syv gourmetkokke er Mads Søndergaard fra Kokkelandsholdet, Peter Bønding fra Pakhuset Hotel & Restaurant, Thomas Lyhne Damsgaard fra Hotel Thinggaard, Michael Nygaard Sørensen fra Compass Group Danmark, Daniel Justesen fra Limfjordens Hus, Rasmus Bang Vognsen fra Spisehuset Thy og Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro.

– De syv kokketeams har igen i år sammensat nogle rigtigt spændende og specielle retter, hvor der helt klart er lagt op til en smagsoplevelse ud over det sædvanlige. Der er også mulighed for en østers naturel for dem, som er til denne version. Østers- og Muslingepremieren er en af de begivenheder på Mors, som er med til at underbygge Nykøbings status som Danmarks Skaldyrshovedstad, fortæller borgmester Hans Ejner Bertelsen.

Arkivfoto : Morsø Kommune

Tusindvis af skaldyrs-delikatesser, underholdning og gratis entre
Som eksempler på årets delikatesser kan nævnes ”Limfjordsøsters Nordic Bloody Mary” tilberedt af Rasmus Bang Vognsen fra Spisehuset i Thy og ”Limfjordscappucino” tilberedt af Daniel Justesen fra Limfjordens Hus i Glyngøre. Der er også mulighed for at smage ”Musling på afveje” med bålrøget blåmusling med porsestøv, sur creme, sprød blæk og cremet gran fra Thomas Lyhne Damsgaard Hotel Thinggaard.

Hele lørdag er der gratis entré i teltet. Der vil blive solgt delikatesser med østers og muslinger, champagne og andre drikkevarer. Men også de andre dage i weekenden byder på begivenheder med fokus på østers og muslinger.

Østerssafari for alle
Lørdag og søndag vil der være fire østerssafari i vores egen baghave Limfjorden under kyndig vejledning af Skaldyrcenteret.
– Sidste år havde vi vores østerssafarier for første gang og det var en succes. Der er stadig enkelte ledige pladser på de to ture søndag kl. 10 og 14. I år er nyheden champagnebrunch lørdag formiddag samtidig med de indledende runder i Champagnesabling og Østersåbning. For de svampeinteresserede er der også mulighed for en svampe- og urtetur i Legind lørdag formiddag kl. 10. Det hele kan bestilles via Turistbureauet, fortæller Bente Kristensen, Turistchef Morsø Turistbureau.

Michelinkokken Anita Klemensen, Den Røde Cottage i Klampenborg og Jens Peter Skov, Sallingsund Færgekro

Starter i aften med “Michelin-middag”
I  aften er 119 gæster klar til Wine & Dine i festteltet på Pakhustorvet.

Michelin-kokken Anita Klemensen fra Restaurant Den Røde Cottage og vores lokale gourmetkok Jens-Peter Skov fra Sallingsund Færgekro vil servere en fem-retters menu med udvalgte vine.

Samtidig er 26 deltagere i gang med Skaldyrskole på Dansk Skaldyrcenter, hvor de sammen tilbereder retter med skaldyr.

Læs mere på www.skaldyrshovedstad.dk

Forfatter

Related posts

Top