LimfjordsTeatret’s forestilling jagter stor milepæl

Når Limfjordsteatrets intim-forestilling ”Træt lever og tungt hjerte” i næste uge tager hul på sin tredje turné-periode, vil den i løbet af de kommende måneder runde forestilling nummer 100. Præcis hvilken dag vides ikke endnu, da turnéen fortsat udvides med ekstra spilledatoer.

– Det er en forestilling, vi bliver ved at få forespørgsler på. Næsten lige meget, hvor vi kommer hen, får vi en fantastisk modtagelse – og mange af spillestederne vender tilbage for at få ekstra forestillinger, fortæller Limfjordsteatrets leder Gitta Malling.

”Træt lever og tungt hjerte” er en musikalsk forestilling, der bygger over den amerikanske singer-songwriter Tom Waits musik og tekster, som er oversat, gendigtet og fortolket af Limfjordsteatrets sanger og skuespiller Lasse Popp. Med whiskyhæs stemme fører han publikum med igennem et tåget døgns hudløse virvar af drømme, minder og anger, mens han fortæller en slags kærlighedshistorie. Med sig på scenen har han de to musikere Kim Fast Jensen og Bastian Popp.

Spilles på utraditionelle steder
”Træt lever og tungt hjerte” var oprindelig tænkt som en event i forbindelse med Kulturmødet Mors 2015, hvor den blev opført i butikslokaler i gågaden og Havnegade. Men modtagelsen var så overvældende, at den blev taget op igen – og har siden været en af Limfjordsteatrets mest turnerende forestillinger.

Publikumsgrænsen er som udgangspunkt sat ved 30 personer og forestillingen spiller helst på utraditionelle spillesteder. Det har ført trioen omkring en nedlagt banegård, et øldepot, en hotelfoyer, værksteder, private dagligstuer og meget andet.

– Det er forsamlingshusteater på en ny måde, siger Gitta Malling.

Turnéen indledes med en udsolgt forestilling på Duegården i Flade 26. februar – og vender hjem igen for at spille i butikslokalet hos Annex’Z 2. og 3. marts, hos Thy Teater 6. og 7. april samt hos Kulturkøbmanden i Sillerslev 10. og 11. april. Her imellem skal forestillingen omkring blandt andet Aarhus, Haderslev, Hem, Horsens, Viborg, Odense og Odsherred foruden nogle lukkede forestillinger rundt om i private hjem.

Foto: Lars Horn

Forfatter

Related posts

Top