Limfjordsteatret klar til 1. spadestik

Limfjordsteatret i Nykøbing er klar til at tage 1. spadestik til det nye byggeri. Det sker på mandag i næste uge.

Det nye Teater- og Kulturhus på Mors bliver på 1800 m2 stort, og får udover scenekust også plads til en mangfoldighed af kunstarter og aktiviteter for øens skoler og ungdomsuddannelser, foreninger og borgere i det hele taget:

– Vi håber, der er mange, som har lyst til at fejre den historiske begivenhed med os. Det er mere end ti år siden, vi begyndte at arbejde på at få et nyt teaterhus på Mors, og vi er både stolte over og glade for omsider at være nået hertil, siger teaterleder Gitta Malling.

I det nye teaterhus bliver der plads til en mangfoldighed af aktiviteter for alle aldersgrupper.

Højtideligheden starter på terrassen udenfor gymnasiebygningens kantine på Limfjordsvej 95, hvorfra der er kig ud over det område, hvor den nye, cirkelrunde bygning skal rejse sig – og hvor spadestikket skal tages. Efter taler af borgmester Hans Ejner Bertelsen og Gitta Malling, byder teatret på både musik og et glas bobler indenfor i kantinen.

I perioden frem til påske gøres byggepladsen klar, inden de større og mere kraftfulde maskiner rykker ind og begynder at grave ud til fundamentet.

To etager i metal og glas
Det nye scenekunsthus bliver i to etager med facader i metal og glas. Hvor Limfjordsteatret i dag har store pladsmæssige udfordringer med kun én sal til alle aktiviteter, bliver der i det nye byggeri hele tre sale: Hovedsalen med plads til 150 publikummer – næsten dobbelt så mange som i dag. Multisalen, som i dagtimerne vil blive brugt af gymnasiet, om eftermiddagen af Limfjordsteatrets teaterskole og talenthold, af fortællekredsen og foreninger, der for eksempel udbyder dans, yoga, kampsport, akrobatik eller andre bevægelsesformer. Og endelig en lille prøvesal, hvor teatret kan arbejde med egne produktioner – og hvor der kan vises børneforestillinger og laves workshops med både dagpleje-, børnehave- og skolebørn.

– Arbejdet med børn og unge er en stor del af teatrets virke, og noget af det vi får bedre mulighed for at integrere i vores arbejde, når vi får bedre pladsforhold, siger Gitta Malling.

Hvis byggeriet skrider planmæssigt frem, vil vi kunne begynde at flytte ind næste foråret og kunne invitere til åbning til den nye sæsonstart i efteråret 2019.

Visualisering: CEBRA Arkitekter

Forfatter

Related posts

Top