Legetøjsbutikker og supermarkeder dropper farligt skumlegetøj

Top-Toy, der har BR og Toys’r’Us i Danmark, stopper med at sælge alle squishies-skumprodukter i koncernens butikker i hele Norden.

Det oplyser virksomheden i en pressemeddelelse, efter at Miljøstyrelsen har konstateret skadelig kemi i 12 forskellige udgaver af skumlegetøjet. De såkaldte squishies er bløde skumfigurer i stærke farver.

– Miljøstyrelsens undersøgelse viste, at én af de testede 12 squishies var solgt i Top-Toys forretninger, skriver virksomheden.

– Miljøstyrelsens undersøgelser er mere omfattende end EU’s gældende sikkerhedsstandarder for legetøj, og Top-Toys egne undersøgelser har derfor ikke tidligere vist problemer ved produktet, lyder det.

Også Salling Group, der blandt andet ejer Føtex, Bilka og Netto, stopper salget af det indtil nu meget populære skumlegetøj i alle koncernens butikker. Et af de 12 testede produkter er solgt i Sallings butikker.

– Forbrugersikkerheden er helt essentiel, og derfor fjernes samtlige squeezy-produkter fra Salling Groups butikker. Produkterne vil kun blive frigivet, såfremt de består de afgasningstest, som Miljøstyrelsen har udført.

De 12 squishies, der er testet og fundet skadelige, er købt i BR, Kvickly, Chao Chao, Føtex og netbutikkerne shopfree, Wish.com og squishyshoppen.dk.

Alle 12 afgav kemiske stoffer i så høje koncentrationer, at det er skadeligt.

For nogle stoffer kan det indebære en høj risiko, hvis børn eksempelvis sover med squishies eller har mange af dem stående på værelset.

På kort sigt kan de irritere slimhinderne, mens det på længere sigt kan skade forplantningsevne og lever.

/ritzau/

Foto: Miljø- og Fødevarestyrelsen

Forfatter
Tags

Related posts

Top