LÆSERBREV : Mors – en samlet ø?

Af Rasmus Christensen
Kandidat til kommunalbestyrelsen for Det Konservative Folkeparti på Mors

Vi bor på en dejlig Ø med mange muligheder. Vi har en skøn ”hovedstad” men vi har også utrolig mange dejlige og aktive landsbyer.

Men får landsbyerne den støtte som er nødvendigt? Jeg har det indtryk at den nuværende kommunalbestyrelse mener at man er rigtig god til at lytte til hele øen, og at man er god til at inddrage de frivillige rundt om på øen. Det er dog ikke altid den opfattelse man står med ude i foreningerne. I Karby Borgerforening har vi bl.a. oplevet det i forbindelse med opstillingen af den nye telemast og dens placering. Hvorfor skulle den op lige ved starten af kærstien, og hvorfor ikke på den placering der blev foreslået og sat gratis til rådighed af en lokal forretningsmand, en beslutning der har kostet hans forretning mange penge pga. signalet genere det signal han sender ud.

Vi har også oplevet problemer med opgravningen af en å gennem vores festplads, det er der heldigvis styr på nu.

Jeg vil kæmpe for at man tager de lokale foreninger med på råd når der skal laves nye tiltag i deres områder, og at man LYTTER til de råd man får.

Mors fremstår som kulturens Ø. Og der skal lyde en stor ros for det arbejde der laves i forbindelse med kulturmødet i Nykøbing.

Men hvad med kulturen ude på øen? Vi er så heldige at vi på Mors har en festival der har kørt i over 30 år. (Velsagtens det ældste årlige kulturarrangement på øen?) men det er en festival der har haft lidt problemer de sidste par år. Alligevel vælger kommunen at afslå at hjælpe!

Dog er det dejligt at man nu vil støtte Næssundfærgen igen, flot arbejde af Næssund færgens venner, Jeg er spændt på om støtten fortsætter når det ikke er valgår mere? (Vi skal jo huske hvem der lukkede færgen) Jeg vil kæmpe for at færgen støttes mest muligt.

Jeg vil igen understrege at jeg synes at kulturmødet er en fantastisk ting. Men vi skal huske vi er en hel ø. Der er ingen by uden land og ingen land uden by. Så derfor skal vi huske at bruge hele øen.

Jeg kan se flere steder hvor der er plads til forbedring.

 

Forfatter
Top