Iværksætter skiftede Århus ud med Mors

På Fruevænget i Nykøbing ligger RaDesign, som er en ny iværksættervirksomhed stiftet af Rathi Rajeswaran. Rejsen hertil har dog været lang. Født, opvokset og universitetsuddannet i Malaysias hovedstad Kuala Lumpur, for derefter at flytte til Aarhus hvor Rathi videreuddannede sig.

Her fandt hun manden i sit liv, morsingboen Peter Nedergaard. Sammen besluttede de sig for at flytte tilbage til Mors, og her lød startskuddet for en iværksætterdrøm.

Fra Simsoft til RaDesign
Rathi arbejdede som art director hos Simsoft, men under sin barsel spirede tankerne om at blive selvstændig. Det måtte være et drømmescenarie hver dag at kunne arbejde med det, man elsker. Det var dog efterfulgt af et men. Med nystiftet familie som havde rykket rødderne op i Aarhus, var der også mange økonomiske overvejelser:

– Min mand Peter og svigerfar Tonny Nedergaard har været en stor støtte i hele processen. Uden dem og Morsø Erhvervsråd, havde jeg aldrig turdet at tage springet.

Det kan fungere – det kan gøres
På Facebook havde Rathi læst om en iværksættercafé hos Morsø Erhvervsråd, hvor konsulentfirmaet Bering & Søgaard skulle tale om at forfølge det man ønsker i stedet for gå efter det, man tror man kan.

– Jeg sad med alle mine men’er i hovedet, og så stod de der og fortalte om paradigmeskifte. Netop det triggede mig. Hvis jeg drømmer om noget andet i mit liv – må jeg jo også gøre tingene anderledes. Det gav mig mere selvtillid, og jeg tænkte, det kan faktisk fungere – det kan gøres, fortæller Rathi.

Efter iværksættercaféen tog Rathi sin svigerfar Tonny Nedergaard med under armen og gik ned til Gitte Kjærgaard hos Morsø Erhvervsråd. Her fik Rathi svar på en masse praktiske spørgsmål, som der opstår når man overvejer at starte virksomhed:

– Gitte var med hele vejen. Hun gav mig deadlines, inspiration og vigtigst af alt – troen på jeg kunne. Det at hun ikke var et familiemedlem gjorde bare, troen på mig selv blev endnu større.

Grafik og kunst ind med modermælken
Helt fra barnsben har Rathi været omgivet af kunstneriske evner. En far der var meget dygtig til håndtegning og en mor som var meget dygtig til håndarbejde.

– I min kultur ønsker mange forældre, at deres børn læser jura eller medicin, da kunst eller design ikke giver mad på bordet. Jeg er så heldig at have forældre, der hele vejen igennem har støttet mig i en kreativ retning, som altid har haft min interesse, slutter Rathi.

Rathi har haft en rigtig god opstart med RaDesign, bedre end forventet. I dag henvender hun sig både til virksomheder og iværksættere, som hun hjælper med alt der har et grafisk touch: Logo, hjemmeside, brochurer og meget andet. Udover arbejdet med grafisk design arbejder Rathi også med malerier i akryl og illustrative tegninger i tusch. Efter sommerferien udstiller RaDesign sine malerier i Sparekassen Thy Arena Mors.

Forfatter

Related posts

Top