Invitation til Åbent Landbrug på Mors

Åben invitation fra Søren & Vibeke Søndergaard Jørgensen, Karby,

 

“Vi ser frem til at slå dørene op for alle – både børn, unge, barnlige sjæle og voksne – arrangementet er gratis, frokosten kan medbringes eller købes.

Vi ser frem til at åbne dørene op til Åbent Landbrug søndag den 17 september fra kl.10 til 16. Det er første gang vi deltager, vi ser det som en ære at vi er blevet spurgt. Vores håb med at takke ja til at holde Åbent Landbrug er primært at give vores gæster en helhedsoplevelse – fra stald til bord, hvilket gerne skulle resultere i at vores gæster tager herfra med en positiv oplevelse og en følelse af at have brugt deres fritid med familie eller venner godt. Vi vil samtidig gøre opmærksom på og vise bredden af et moderne konventionelt landbrug i håbet om at øge interessen for dansk mælkeproduktion og oksekød/kalvekød. Vi på Nørgaard producerer både mælk og kalve til ”Dansk Kalv” og udfører det meste markarbejde selv.

Vi har planlagt et væld af aktiviteter – alle landbrugsrelaterede, f.eks. halmlegeplads, hoppekøer, karameljagt i korn, mulighed for at tage et pedaltraktorkørekort. Derudover er der mulighed for at ”ryste” egen smør, deltage i gårdmysteriet, køre en tur med traktor og vogn, se kvierne på græs, hestevognstur og ”sparke dæk” på landbrugsmaskinerne, opleve dyrene på tæt hold, se køerne blive malket af malkerobotter, kæle med de små kalve og meget mere.

De besøgende har derudover mulighed for at få en hyggelig snak med bl.a. værterne, de ansatte, dyrlægen, foderrådgiver, klovbeskærer, maskinstationen, biavleren, og jægerne, landbrugsskolen, landboungdom og mange andre.

Trænger man til en pause så er der opsat telt, stole og borde som frit kan benyttes til enten at nyde den købte mad, den medbragte mad, nyde en kop kaffe med kage eller bare til afslapning og en hyggelig sludder.

Som noget helt nyt ved Åbent Landbrug er der på Mors i år indgået samarbejde med Danish Crown om salg af 2 forskellige frokostretter kendt fra Smuk Fest: Charming Chilli Cow og Kælen Kalv – med et tvist af Mors. Kok og køkkenpersonale er i teltet og er klar på at fortælle om maden og dens tilberedning. Opbakningen for forskellige sponsorer og samarbejdet med Danish Crown gør det muligt at sælge frokostretterne for max. 50 kr. pr. ret da vi ikke skal tjene penge på frokostretterne.

Derudover er der smagsoplevelser som f.eks. gratis smagsprøver fra Arla. Kaffe, kakao, og kage kan købes af friskolen.

Så hermed inviteres alle til en lærerig og hyggelig søndag i landlige omgivelser med et væld af aktiviteter for alle aldre.”

Ovenstående foregår på Nørgård. Mosevej 2 i Karby kl. 10-16.

Forfatter

Related posts

Top