Fødevarestyrelsen skal tvangslukke madfuskere

Det bliver nu muligt for Fødevarestyrelsen at give beskidte restauranter og madbutikker karantæne.

Fremover risikerer pizzeriaer, restauranter og kiosker risikerer nemlig at blive tvangslukket i op til seks måneder. Det sker, hvis de gentagne gange får sanktioner for dårlig hygiejne og sundhedsskadelige fødevarer. Det skriver Jyllands-Posten.

Et enigt flertal i Folketinget har bestluttet, at Fødevarestyrelsen skal have mulighed for at tage indtjeningen fra de restauranter og madbutikker, der ikke lader sig påvirke af bøder, påtaler og politianmeldelser.

Foto : Kim Vadskær

Ordningen fungerer med succes i Norge.

– Nok er nok. Jeg kan ikke leve med, at der er virksomheder, som blæser på vores lovgivning og udsætter danskerne for fare. Derfor er jeg tilfreds med, at vi får indført den norske ordning, siger miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V).

Han forventer, at alene udsigten til at blive tvangslukket i et halvt år eller få frataget muligheden for at etablere en ny fødevarevirksomhed vil have en afskrækkende effekt.

Slået tilbage
Fødevareordfører Simon Kollerup (S) er glad for, at de brodne kar nu bliver “slået tilbage på banen”.

Foto : Socialdemokraterne

– Der er nogle hårdkogte typer inden for fødevarebranchen, som ikke forstår det sanktionssystem, vi har. Derfor er det vigtigt, at Fødevarestyrelsen får tungere værktøjer i værktøjskassen.

I Fødevarestyrelsens smileydatabase ligger der kontrolrapporter for de godt 58.000 fødevarevirksomheder, som styrelsen fører kontrol med.

/ritzau/

Forfatter

Related posts

Top