Flere vælger en borgerlig vielse

Når vi danskere vælger at sige ja til hinanden, og lover hinanden gensidig kærlighed og respekt på godt og ondt, så vælger en stadig større del af os en borgerlig vielse på rådhuset.

I dag er det mindre end hver tredje vielse, der bliver viet af en præst ved en kirkelig handling. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. Og tendensen er over de seneste år blevet stadig mere udtalt. Det skriver Kristeligt Dagblad i følge Ritzau.

I alt blev 31.341 par af forskelligt køn viet i Danmark i 2017, hvilket er tre procent flere end året inden. Af disse vielser var 10.212 kirkelige.

Pragmatisk syn på bryllup
Udviklingen siger noget om danskernes pragmatiske syn på bryllup og ægteskab, mener Mai Heide Ottosen, seniorforsker ved Det Nationale Forskningscenter for Velfærd (SFI), hvor hun blandt andet arbejder med samlivs- og familieformer.

– Når det er de borgerlige vielser, der er i vækst, vidner det om, at mange gifter sig af praktiske grunde. Ægteskabet er ikke nødvendigvis noget, man lægger det store og religiøse i, men snarere noget der handler om at få orden på tingene.

– Det bliver en slags privat forsikringsordning, siger hun til Kristeligt Dagblad.

Når de kirkelige vielser ligger stabilt, mens de borgerlige stiger, kan det meget vel være en udvikling, der bunder i danskernes høje skilsmisserate. Over 15.200 par blev sidste år skilt.

 

Forfatter
Tags ,

Related posts

Top