Fiskeripakken undergraver grundlaget for Hanstholm Havn

Af Jan N. Hansen
Formand for Hanstholm Fiskeriforening

Medierne har gennem de seneste måneder kastet sig over de såkaldte ”kvotekonger”, som er blevet symbol på alt det, der kan skade dansk fiskeri. Set fra min stol er billedet dog langt mere nuanceret.

To lokale politikere har hjulpet aktivt i arbejdet med at destruere store del af dansk fiskeri. Dette ved en fiskeripakke, der blev vedtaget uden om regeringen. Folketingsmedlemmerne Ib Poulsen og Simon Kollerup har udvist en affære og en stolthed, som for mig er helt uforståelig, når man tænker på, hvor de er valgt.

Fiskeripakken er som den stå nu til skade for store dele af det fiskeri, der foregår fra Hanstholm Havn. Der er blevet tildelt kvoteandele til kystfiskerne, der er taget fra de såkaldte FKA-fartøjer – blandt andet de FKA fartøjer, der er hjemmehørende i Hanstholm. Faktisk har kystfiskerne nu fået så mange fisk tildelt, at de ikke har mulighed for overhovedet at fange dem. Fisk, som kunne være fanget i Hanstholm. Vi kommer til at gå ud af året med store mængder u-opfiskede kvoter, fordi fisken har været holdt tilbage, til skade for den Dansk Økonomi.

I tal har fiskerne fra Hanstholm Fiskeriforening mistet fiskekvoter for 70 mio. kr, hvis man skal ud og købe dem tilbage. Takket være Simon Kollerups og Ib Poulsens udvidehed i Dansk fiskeri. 70 mio. kr., som skulle være en del af grundlaget for udvidelsen af Hanstholm Havn. Med andre ord: Dele af fiskeripakken undergraver både fiskeriet og fiskeindustrien og kan koste arbejdspladser i det område, hvor fiskeripakkens to ’fædre’ stiller op.

Det tror jeg godt, vælgerne kan huske – både den 21. november i år og til næste folketingsvalg.

 

 

Forfatter
Tags

Related posts

Top