Færch familien skal betale million til Michael Teschl

Østre Landsret satte fredag formiddag punktum i den ansættelsessag den tidligere morsingbo Michael Teschl og hans fagforening  anlagde tilbage i november 2014 mod hans tidligere arbejdsgiver SF-Gruppen ApS, ejet af Tineke Færch.

Retten i Lyngby fandt oprindeligt, at SF-Gruppen havde groft misligholdt ansættelsesforholdet og at fagforeningens ophævelse af ansættelsesforholdet var berettiget – men samtidig frifandt byretten SF-Gruppen for at skulle betale  erstatning, fordi SF-Gruppen under byretssagen fremførte, at Michael Teschl under sin ansættelse og som medlem af selskabets ledelse tilbage i 2012, havde handlet og ageret på selvberigende vis. Byretten fandt dette bevist, og dømte herefter, hvilket fik Michael Teschl til at anke sagen på stedet.

Fredag har Østre Landsret omstødt byrettens afgørelse og dømt SF-Gruppen til at betale Michael Teschl fuld erstatning på godt 1 million kroner samt betale sagens omkostninger.

– Landsretten har fundet det bevist, at SF-Gruppens påstande og anklager mod mig, var løgnagtige, uden hold i virkeligheden og opfundet til lejligheden. Jeg har altid haft den største respekt for vores retssystem, som Guderne skal vide ikke altid stilles overfor de letteste opgaver, og er selvfølgelig helt utrolig lettet over, at Landsretten i min sag var i stand til at se igennem de lag af løgne som min tidligere arbejdsgiver bistået af deres advokat og bestyrelsesmedlem Tyge Trier, har spredt gennem hele sagen i forsøget på at sløre sandheden, siger Michael Teschl.

 

Det er Det faglige Hus og deres chefadvokat Mikael Marstal, der har kørt sagen mens den i retten er kørt af en af landets bedste forsvarsadvokater Karoly Nemeth. 

Foto : Per Johansen
Forfatter
Top