EUC Nordvest-elever i praktik i Brighton

Fire EUX Business-elever fra EUC Nordvest er netop vendt hjem efter en oplevelsesrig praktikrejse til Brighton i England. En tur, der naturligvis har været med til at udvikle elevernes sproglige kompetencer, men som især har rykket eleverne meget i forhold til deres personlige udvikling.

Eleverne på EUX Business havde mulighed for at vælge imellem en traditionel studietur af en uges varighed, hvor man kom rundt og besøgte en masse forskellige steder i London, eller en tre uger lang praktikrejse til Brighton. Blot fire af eleverne valgte praktikrejsen, og for flere af dem var det valg faktisk ikke så nemt, som det måske lyder.

– Jeg har ikke været så god til det med at møde nye mennesker, og jeg syntes egentlig også, at jeg var dårlig til sproget. Og så kendte jeg ikke de andre, jeg skulle rejse med, så for mig var det virkelig en udfordring at tage det valg. Men jeg tog udfordringen op, og det har jeg ikke fortrudt. Det har virkelig været en oplevelse for livet. Jeg har helt klart rykket mig sprogligt, og så er jeg blevet meget mere selvsikker. Før jeg tog afsted, kunne jeg ikke fremlægge foran min klasse, men det kan jeg nu. Jeg har lært, at det ikke er så farligt at stille sig op foran andre mennesker. Det bliver man jo nødt til at kunne, når man skal stå på egne ben i et andet land, lyder fortæller Elizabeth Bang Madsen fra Thisted, der var i praktik hos velgørenhedsorganisationen ’British Heart Foundation’.

Mod på mere
I tre uger skulle de fire elever stå på egne ben og få en hverdag til at køre, hvor de boede sammen og selv skulle klare alt omkring mad og forplejning, samtidig med at de skulle passe deres arbejde på de forskellige arbejdspladser og gå på sprogkurser to gange ugentligt.

– Den bedste oplevelse ved turen var faktisk, at vi bare blev smidt ud i det hele. Vi skulle selv holde styr på økonomien, arrangere hvem der købte ind og lavede mad, og selv sørge for at komme på arbejde og så videre. Det gav et godt indblik i, hvordan det bliver, når man for alvor skal ud og stå på egne ben. Jeg har ikke været vant til at være hjemmefra så længe, så jeg var lidt nervøs for det hele, men turen er gået langt over mine forventninger. Den har virkelig givet mig det ekstra skub, der har fået mig til at indse, at jeg roligt kan kaste mig ud i det og rejse til Tyskland næste år, hvor jeg har fået en læreplads, fortæller Sofie Tholstrup Rohde fra Nykøbing, der var i praktik i en af British Heart Foundations øvrige afdelinger.

Der er bred enighed blandt eleverne om, at der er blevet taget rigtig godt imod dem i Brighton. Byen er fantastisk og fyldt med søde, imødekommende og hjælpsomme mennesker.

– Det har været en stor oplevelse at bo, arbejde og opleve Brighton på den måde, ligesom det har været godt at få noget erhvervserfaring fra butiksbranchen. Man kan roligt tage af sted – også selvom ens engelskkundskaber måske ikke er de bedste – for de er simpelthen bare så søde og hjælpsomme herovre. De er meget åbne og kontaktsøgende, og jeg nåede derfor også at få mange nye venner i den tid, vi var her. Jeg vil rigtig gerne tilbage og bo og arbejde der på et senere tidspunkt, og jeg kan helt sikkert anbefale andre at gribe den her mulighed, slutter Jeanette Kortegaard Brandt, fra Nykøbing, som havde praktikplads i genbrugsbutikken ’Oxfam’.

Forfatter

Related posts

Top