Energimærkning øger værdien på dit hus markant

Når køberne er på jagt efter en ny bolig, går syv ud af 10 efter boliger med lavt energiforbrug. Det betyder, at du gør din bolig mere attraktiv ved at forbedre dit energimærke, og du kan samtidig spare penge på din energiregning.

En undersøgelse på Boligsiden.dk fra sidste år viser, at syv ud af 10 boligkøbere går efter en bolig med lavt energiforbrug.

De små energimærkeikoner på boligernes salgsopstillinger er altså blevet populære pejlemærker for køberne, når de skal beslutte, om de vil klikke ind på en bolig, eller om de vil scrolle videre ned ad listen.

Fra G til C
Nye tal fra Boligsiden.dk viser sågar, at et hus i gennemsnit koster 6.600 kroner mere per kvadratmeter, hvis det har energimærke C i stedet for G. Det betyder, at man ved at energiforbedre kan skabe en værdiforøgelse på 660.000 kroner på et hus på 100 kvadratmeter.

– Købere har øje for, hvor mange renoveringsprojekter der er i et hus, og et dårligt energimærke kan få nogle til at vende tommelfingeren nedad og finde huse, der scorer bedre i ordningen. Derfor er det vigtigt for sælgerne at renovere energirigtigt, og tallene viser med al tydelighed, hvad der er på spil: En god pris, siger Birgit Daetz, der er boligøkonom og kommunikationsdirektør hos Boligsiden.dk.

Hun pointerer dog, at man ikke skal renovere i blinde:

– Er der lavet energimærke på dit hus, kan du i rapporten se, hvad potentialet er, og hvilke energiforbedringer der bedst kan betale sig. I mange tilfælde kan du spare så meget på energiforbruget, at besparelsen tjener pengene hjem igen i løbet af en overskuelig årrække, og så er værdiforøgelsen på huset ren bonus.

Foto : Nybolig

Forfatter

Related posts

Top